Overzicht van alle reizen

Een van de Griekse eilanden die de bezoeker het meest te bieden heeft, is ongetwijfeld Chios. Het is altijd een rijk eiland geweest, waardoor het minder behoefte aan toerisme had. Het toerisme heeft zich hier dan ook niet ongebreideld ontwikkeld. De rijkdom kwam en komt voornamelijk door de koopvaardij en… de mastiekproductie.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/08
Meer..

 

Padua is een aantrekkelijke, levendige universiteitsstad waar oud en nieuw een gelukkige combinatie vormen. De stad wordt doorsneden door grachten en straatjes geflankeerd door bogengalerijen, afgewisseld met marktpleinen. Weinig steden herbergen zoveel topwerken uit de middeleeuwen en renaissance als Padua.

Gids en reisleider: Steven Bastmeyer
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Voor wie vlak voor de winter nog even naar de zon wil, hebben we een leuke extra reis georganiseerd begin november naar Griekenland, naar het pittoreske maar totaal onbekende Galaxidi, niet ver van Delfi. Het is een van de vele interessante stadjes en steden die alleen bij Grieken bekend zijn. Buitenlandse toeristen komen er nauwelijks.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/09
Meer..

 

Onze tweede Kerstreis in 2022 gaat naar Montacatini Terme. Het is een thermale badplaats middenin het gewest Toscane, maar buiten de door het toerisme platgetreden paden. Hoewel al in de Middeleeuwen een thermaal badplaats, werden de bronnen vooral sinds de 18e eeuw verder geëxploiteerd. Sinds 2021 is het UNESCO Wereld Erfgoed onder de naam Great Spa Towns of Europe, vanwege de bronnen en de bijbehorende architectuur.

Gids en reisleider: Gids: Steven Bastmeijer, reisleider: Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Onze Winterreis dit jaar is gaat naar Split, de tweede stad van Kroatië, en Dubrovnik, ‘de Parel van de Adriatische Zee’ (en volgens sommigen van de gehele Middellandse Zee).

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale gidsen, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/12
Meer..

 

De afgelopen jaren hebben we wat meer reizen naar onbekendere Griekse provinciesteden georganiseerd. Griekse provinciesteden zijn bijzonder gezellig omdat er een sfeer van gemoedelijkheid heerst, van bekenden die elkaar tegen komen op straat en van behulpzaamheid en gastvrijheid tegenover de toerist. Omdat ze minder toeristisch zijn, wordt de bezoeker ook nog met open armen ontvangen.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 01/01
Meer..