Overzicht van alle reizen

Ierland is een schitterend eiland met een heel eigen, fascinerend karakter. Onze standplaats is Dublin waar zich de beste musea bevinden ter introductie van de bijzondere, eigenzinnige cultuur van het land. Het National Museum of Ireland toont schitterende voorbeelden van Keltische kunst en kunstnijverheid. In het Trinity college zijn het Book of Kells en het Book of Durrow onbetwiste hoogtepunten, onvoorstelbare staaltjes van boekverluchtiging daterend uit de 7de en 8ste eeuw die nooit meer zijn overtroffen.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Waarschijnlijk hebben maar weinig mensen van Rutland gehoord. Het is het kleinste graafschap van Engeland, gelegen in de East-Midlands en beslaat slechts 368 km2, een fractie groter dan de gemeente Apeldoorn. Het heeft een lieflijk hoofdplaatsje: Oakham, waar we vier nachten in een sfeervol hotelletje zullen verblijven. We hebben het bezoek aan het kleinste graafschap van Engeland gecombineerd met het op een na grootste: Lincolnshire.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 11/01
Meer..

 

Wie aan Wales (Cymru in het Welsh) denkt, ziet groene valleien met pittoreske stadjes voor zich. Dat beeld komt geheel overeen met de werkelijkheid en geldt zeker voor het Noorden van Wales, met een van de mooiste Nationale Parken van de Britse eilanden: Snowdonia. We zullen er aan de voet logeren in een pittoresk dorp. Aangezien Wales het enige gebied in de Britse eilanden is waar hun eigen taal nog door een groot deel van de bevolking gesproken wordt, is ook het Keltische element sterk aanwezig. Vooral het Noorden is het meest Keltische deel van Wales.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 28/02
Meer..

 

De Baltische Staten worden meestal alle drie in één reis van zo’n tien à twaalf dagen bezocht. Dat is eigenlijk jammer want elk afzonderlijk hebben ze veel te bieden. Elk land is ook erg verschillend van de andere. Dat geldt zeker voor Estland dat maar een deel van de geschiedenis met de andere twee deelt en nauwelijks taal en cultuur. Het Ests hoort bij de Finse taalgroep. Van alle drie is Estland ook het modernste. Het is ook het meest gedigitaliseerde land van Europa.

Gids en reisleider: Gids: goede lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 10/06
Meer..

 

De Marche is een aantrekkelijke, dunbevolkte regio langs de Adriatische kust in Midden Italië. Het landschap hier wordt gekarakteriseerd door groene heuvels, meanderende rivieren en prachtige zeegezichten. De Marche grenst aan Toscane en Umbrië, twee streken waarmee het cultureel gezien veel gemeen heeft, maar het is minder bekend en wordt derhalve ook veel minder druk bezocht.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/03
Meer..

 

De meest verrassende en wellicht ook verbazingwekkende reis in 2019 is onze culinaire wijnreis naar Albanië. Culinair en wijn zijn nu niet de directe associaties die men bij een land als Albanië heeft. Maar de tijd heeft er sinds de omwenteling aan het begin van de jaren negentig absoluut niet stil gestaan. Was het eten er vlak naar de omwenteling heel behoorlijk, niet enorm gevarieerd maar wel vers en goed van kwaliteit, tegenwoordig zijn er ook heel goede restaurants.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 25/05
Meer..

 

La Rioja is een schitterend, afwisselend gebied dat zijn naam heeft gegeven aan de wijn die internationaal een begrip is geworden. Deze reis valt precies in de periode van de wijnoogst als de glooiende wijnvelden in prachtige kleuren zijn gestoken en overal een feestelijke bedrijvigheid heerst.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 15/06
Meer..

 

Vorig jaar hebben we een ‘klassiek’ programma naar Noord-Macedonië (zoals het sinds kort heet) uitgevoerd, met vele hoogtepunten erin. Echter, één programma is niet voldoende om alle hoogtepunten in een prachtig land als Macedonië tot hun recht te laten komen. Vandaar dat we nu een alternatief programma gemaakt hebben voor mensen die nog wat meer en meer bijzondere dingen zouden willen zien en met minder toeristische drukte als in bijvoorbeeld Ohrid. De reis is echter ook geschikt als een eerste kennismaking met het land.

Gids en reisleider: Gids: charmante, lokale gids, en reisleider: drs. Paul Schiethart.
Vroegboekkorting: 15/07
Meer..

 

N.B. De reis is een week vervroegd. Een van de onbekendere en meer bijzondere eilanden van Griekenland is Limnos (Lemnos in het Oudgrieks). Het ligt verscholen in de Noordelijke Aegeïsche Zee eigenlijk pal voor de Dardanellen. In de Oudheid werd het de Smidse van de god Hephaistos genoemd, omdat het van vulkanische oorsprong is en er toen klaarblijkelijk nog rook opsteeg van het eiland (als er rook opsteeg, was Hephaistos aan het werk). Door zijn geïsoleerde ligging wordt het minder bezocht en is het meer zichzelf gebleven.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Op het eerste gezicht is Montenegro wellicht een wat ongebruikelijke bestemming voor een Kerstreis, maar het land aan de Adriatische Zee heeft een redelijk goed winterklimaat. Montenegro, het land van de zwarte bergen, laat in zijn naam maar de helft van zijn schoonheid zien: het heeft niet alleen schitterend groen bergland, dat helemaal niet zo zwart oogt, maar het beschikt ook over een mooie kust met pittoreske stadjes, en misschien wel de mooiste baai van de hele Middellandse Zee, de Boka (baai) van Kotor.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Turijn is een van de stijlvolste steden van Europa. Eeuwenlang was het de hofstad van het Huis Savoye en dat is nog overal herkenbaar: aan de fraaie avenues en pleinen, de paleizen, theaters en parken. Ondanks alle dynamiek van de moderne tijd straalt de stad nog altijd een voorname rust uit. Tegelijk is Turijn toonaangevend op gebied van industrieel design en architectuur. De musea zijn schitterend ingericht en de voormalige fabriekshallen van Fiat, Lingotto, zijn getransformeerd tot een dynamisch multifunctioneel centrum.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..