Overzicht van alle reizen

Voor deze reis hebben we weer een uitgebalanceerd programma opgesteld dat zich bijna geheel concentreert op de provincie Brescia. In dit relatief kleine gebied vinden we van alles: meren, bergen, dorpjes in de categorie van borghi più belli d’Italia (de mooiste dorpen van Italië), tienduizenden prehistorische grottekeningen die op de UNESCO lijst staan, romaanse kerken die van onder tot boven met fresco’s zijn beschilderd, en een geweldige cultuurstad: onze standplaats Brescia.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/04
Meer..

 

In de rij onafhankelijke landen sinds de omwenteling in Oost-Europa zijn de Oostzeestaten Estland, Letland en Litouwen waarschijnlijk de meest tot de verbeelding sprekend. Hebben we verscheidene keren een reis naar de drie landen samen georganiseerd, dit keer nemen we één van de landen apart ‘onder de loep’, en wel Letland. Na een roerige geschiedenis vol oorlogen met voornamelijk Zweden, Duitsers en Russen verwierf het in 1917 voor het eerst zijn onafhankelijkheid. Helaas was dit van betrekkelijk korte duur, want in 1939 moest het haar weer inleveren voor een streng Stalinistisch Sovjet-regime. Pas in 1990 is Letland weer vrij geworden.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale, Engelstalige gids; reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 13/06
Meer..

 

Extra reis. Of het nu Noord-Macedonië gaat heten of niet, de Republiek Makedonija blijft een bijzonder land met een rijk Romeins en Middeleeuws verleden en prachtige berglandschappen en -meren. Deze reis hebben wij in het verleden met groot succes uitgevoerd. Macedonië is dan ook een land dat aan nostalgische verlangens voldoet. Het ademt in veel opzichten nog de sfeer van de romans van A. den Doolaard.

Gids en reisleider: Gids: goede lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 05/08
Meer..

 

Extra reis Cagliari. Cagliari is de karaktervolle hoofdstad van Sardinië. Een stad met een oeroude geschiedenis die zich echter moeiteloos lijkt aan te passen aan de moderne tijd. Phoenicische en Romeinse opgravingen en musea gaan er samen met moderne architectuur en galeries van moderne kunst. Cagliari is de ideale bestemming om in een paar dagen tijd een heel goed beeld van het eiland te krijgen. De stad zelf geeft al een doorsnede van de lange geschiedenis van Sardinië en dat beeld wordt aangevuld door excursies langs de schitterende kust en naar het ruige binnenland.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Hadden we in 2017 een bijzondere Vóórwinterreis naar het charmante eiland Kea, voor dit najaar hebben we nog een extra reis vlak voor de winter begint, naar één van Griekenlands andere onbekende en afgelegen maar bijzonder aardige eilanden: Kythira. Het eiland Kythira, verscholen achter de Peloponnesos, en historisch gezien geïsoleerd binnen Griekenland (het is het zevende eiland dat 500 jaar Venetiaans en in de 19e eeuw Brits bestuur kende, ver weg van de andere zes, de Ionische Eilanden. Het hoort administratief ook niet tot de Peloponnesos, maar tot Attika. Het toerisme is er slechts beperkt van de grond gekomen.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Gingen we een paar jaar geleden met Kerstmis naar Midden- en Oost-Kreta, dit jaar gaat de Kerstreis naar een onbekender deel van het eiland, in het Westen, naar de oude hoofdstad Chaniá. Het is een bijzonder gezellige stad, met twee pittoreske haventjes, waarvan aan één ons comfortabele hotel ligt. Kreta is een bijzonder prettige bestemming voor Kerstmis, met grote kansen op mooi weer (de vorige keer hadden we veel zon en slechts een enkel buitje). De temperaturen zijn er aangenaam (gemiddelde maximum temperaturen rond de 15-18 graden).

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Málaga is de bekendste onbekende stad van Andalusië. Iedereen kent Malaga als vlieghaven en als toegangspoort tot de Costa del Sol. Maar weinigen weten dat Málaga een bruisende stad is, met een plezierig autovrij centrum vol terrasjes, winkels, restaurants en bezienswaardige gebouwen uit alle tijdperken.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Cyprus is de ideale bestemming voor een Winterreis. Het heeft een mild klimaat en is het zonrijkste eiland in de Middellandse Zee. Het wordt wel het 'Eiland van Afrodite' genoemd. Deze godin van de liefde en de schoonheid heeft het eiland dan ook bijzonder rijk bedeeld met mooie landschappen, schitterende bergen en prachtige zeegezichten.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/10
Meer..

 

Moskou heeft de afgelopen jaren een enorme opknapbeurt ondergaan. Veel gebouwen zijn gerestaureerd en opnieuw geschilderd waardoor de stad zijn ‘grauwsluier’ heeft afgeworpen en er schitterend bij ligt, zeker ook in de winter. Een goede reden om de stad uitgebreid te bezoeken in een rustiger seizoen. De ervaring heeft geleerd dat als men zich goed warm kleedt en vooral goede sneeuwlaarzen heeft, de kou erg meevalt, omdat het meestentijds rustig helder vriesweer is. Monumenten als het Kremlin en de St. Basiliuskathedraal zien er dan ook schitterend uit in de winter.

Gids en reisleider: Reisleider: drs. Paul Schiethart, gids: Mw. Jelena Koetnaja
Vroegboekkorting: 30/11
Meer..

 

Na het succes van onze Athene-reis in 2018 hebben we besloten hem begin 2019 nogmaals op het programma te zetten. Daarom organiseren we In februari wederom een reis van ruim een week. De Griekse hoofdstad is grotendeels hersteld van de economische crisis. Veel oude gebouwen zijn gerestaureerd en de stad biedt weer een levendige en frisse aanblik.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/12
Meer..

 

Milaan is de economische motor van Italië, een wereldstad van mode en design, en tenslotte een belangrijke cultuurstad, met topmonumenten uit alle stijlperioden: de prachtige romaanse kerk van Sant’Ambrogio, de Dom de grootste van Italië, de renaissancekerk S. Maria delle Grazie met het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, het operahuis van de Scala en de 19de-eeuwse winkelgalerij Vittorio Emanuele II, en tenslotte de ambitieuze nieuwbouw ten noorden van het historisch centrum. Tijdens onze reis is de plezierige universiteitsstad Pavia onze standplaats, op zo’n 25 km afstand van Milaan.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/11
Meer..

 

Iran is een van de meest bijzondere landen van het Midden-Oosten met kunstschatten uit alle perioden van zijn rijke verleden. De belangrijkst uit de Oudheid zijn die van Persepolis, een bijzonder groot opgravingsterrein waar we een hele dag kunnen doorbrengen. Na de Achaemeniden , waarvan Darius en Xerxes de bekendste vertegenwoordigers zijn, komen na onze jaartelling de Sassaniden aan de macht (o.a. Shapur I en II) van wie we in de buurt van Shiraz uitgebreide sporen vinden.

Gids en reisleider: Gids: goede lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/12
Meer..

 

N.B. Het programma is twee dagen vervroegd. In de lente van 2019 maken we een zeer bijzondere vulkanologische reis naar Griekenlands meest indrukwekkende eiland: Santorini, in de Oudheid Thera (Nieuwgrieks: Thira) geheten. We zullen een week op dit bijzondere eiland doorbrengen, alle uithoeken bezoeken en allerlei kortere of langere wandelingen maken (hoewel het niet speciaal een wandelreis is). Het begin van de lente is daar een mooie tijd voor, zowel qua natuur met het ontluikende voorjaar als qua temperatuur, die ideaal voor een bezoek als dit is.

Gids en reisleider: Gids: dr. Ingrid Smet, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/10
Meer..

 

Albanië blijft één van de meer bijzondere bestemmingen in Europa. Het land heeft de afgelopen 25 jaar (het stond het eerste jaar van ons bestaan al op ons programma) een ware metamorfose ondergaan met enorme moderniseringen, maar het heeft gelukkig wel zijn vriendelijke karakter behouden. Daarnaast is het een land van grote schoonheid, vooral in de berggebieden in het zuiden. En bij dit alles kent het een grote diversiteit aan monumenten uit alle perioden van zijn rijke geschiedenis.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart, tezamen met een sympathieke Albanese gids
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Een reis naar Oezbekistan is een speciale ervaring. De sprookjesachtige steden Samarkand en Bokhara spreken tot de verbeelding en het bijzondere is dat ze in werkelijkheid misschien nog indrukwekkender zijn. Ze vertegenwoordigen dan ook bij uitstek het beeld van de rijke steden aan de Zijderoute. Hun bloeiperiode lag vooral in de 12e t/m 15e eeuw, met als hoogtepunt de tijd van Timoer Lenk (1336-1405) die hier ook in de buurt van Samarkand geboren is.

Gids en reisleider: Rouslan Nimetoullaev
Vroegboekkorting: 01/01
Meer..