Overzicht van alle reizen

Voor de korte-termijn-beslissers hebben we nog een bijzonder leuke reis vlak voor de winter begint, naar één van Griekenlands onbekendste maar aardigste eilanden: Kea. Kea ligt een beetje onopvallend aan de zuidkant van Attika. Het is landschappelijk erg mooi, aan de buitenkant oogt het als een kaal Cycladen-eiland, maar in het binnenland zijn er bossen met eiken en pijnbomen. Het is alleen bereikbaar met de veerboot uit Lavrion. Er zijn nauwelijks doorgaande boten naar de andere Cycladen. Dat heeft gemaakt dat het voor buitenlanders onbekend is gebleven, omdat je er bijna niet van kunt oversteken naar een ander eiland. Daardoor is het een eiland met niet zoveel en vooral Grieks toerisme.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/08
Meer..

 

Kerst in Évora klinkt wellicht wat vreemd in de oren, maar de stad leent zich uitstekend voor een Kerstreis. Évora is de hoofdstad van de Alentejo (‘de streek aan de andere kant van de Tejo, de Taag’), een heuvelachtige streek met een geheel eigen karakter. Het is een bijzonder levendige stad met veel monumenten, o.a. een prachtige tempel uit de Romeinse tijd.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale gidsen; reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Pesaro is een heerlijke bestemming voor een kerstreis. Het is een aantrekkelijk stadje gelegen aan de Adriatische kust waar de winters doorgaans zacht zijn. Zelfs rond de Kersttijd is het vaak aanlokkelijk om direct vanuit het hotel een stevige wandeling langs de strandpromenade te maken.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 15/06
Meer..

 

Nafplion is zeer geschikt als bestemming voor een Winterrreis. Het is één van de meest pittoreske stadjes van Griekenland, heerlijk om zelf doorheen te dwalen langs de straten met neo-klassieke huizen of om een kopje koffie of een drankje te drinken op een van de pleinen of aan zee. De temperaturen zijn er in dit tamelijk zuidelijke deel van Griekenland aangenaam (gemiddelde maximum temperaturen in deze tijd rond de 17 graden, en warmer midden op de dag; de foto’s bij deze reis zijn ook in de winter gemaakt) en de neerslag is beperkt.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 26/10
Meer..

 

N.B. De vervaldatum voor de vroegboekkorting is vervroegd omdat het hotel in Moskou eerder uitsluitsel wilde. Voor wie van de winter in Rusland houdt, is de Gouden Ring wellicht het meest sprookjesachtig. De Middeleeuwse stadjes ten Noorden van Moskou met hun kremlins (forten) en kathedralen met gouden uien zien er in de winter nog betovender uit. En de winter is niet compleet zonder een heerlijke sledetocht, het toppunt van Russisch vermaak.

Gids en reisleider: Goede, lokale gids: Jelena Koetnaja, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 29/10
Meer..

 

Siena is het meest gave voorbeeld van een middeleeuwse Italiaanse stadstaat. Het raadhuis, de Dom, het stratenplan, alles is er nog als 700 jaar geleden. Ruim een week lang verplaatsen we ons in de tijd en maken intensief kennis met de weergaloze Sienese kunst en architectuur.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 26/10
Meer..

 

Wegens het grote succes in 2017 herhalen we deze reis in een enigszins andere vorm in 2018, een tweede winterreis naar Rusland in 2018 dus. Op het eerste gezicht lijkt een reis in de winter naar Rusland wellicht wat vreemd. Men heeft namelijk bijna gegarandeerd sneeuw, ook begin maart, terwijl de dagen alweer wat lengen. Maar juist die sneeuw maakt ook dat men in dit geval Sint Petersburg en omgeving te zien krijgt zoals de Russen het een groot deel van het jaar meemaken.

Gids en reisleider: Goede, lokale gids: Jelena Koetnaja, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 01/01
Meer..

 

Voor onze voorjaarsreis naar de Côte d’Azur hebben we wederom Nice, de Grande Dame van het zuiden, gekozen als uitvalsbasis. Het is een levendige stad met een heel eigen stijl en temperament. Pas in 1860 komt het graafschap Nice bij Frankrijk. Kunstenaars hebben er sinds het begin van de 20e eeuw het beroemde intense licht aan de Franse zuidkust ontdekt en zij strijken er in groten getale neer.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 15/12
Meer..

 

Na de zeer geslaagde reis naar de Mani, de middelste poot van de Peloponnesos, afgelopen maart hebben we voor komende maart een reis naar de Westelijke poot gepland, met als standplaats het pittoreske Pylos, behorend tot de provincie Messenië. In maart mogen we hier al redelijk mooi weer verwachten en ook veel veldbloemen.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/11
Meer..

 

N.B. Sinds kort zijn er directe vluchten van Transavia van Amsterdam naar Tirana en v.v.. We hebben het programma enigszins aangepast om van die vluchten gebruik te kunnen maken. Albanië behoort nog altijd tot de onbekendere gebieden van Europa en moet nog altijd een beetje vechten tegen vooroordelen: in tegenstelling tot wat velen denken, behoort het land tot de veiligste landen van Europa, is er de accommodatie en ook het eten uitstekend en is er veel overgebleven uit het rijke verleden van het land, ook uit het Christelijke en Islamitische verleden. We brengen een bezoek aan misschien wel de twee mooiste steden van de Balkan, Berat en Gjirokastër.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Waarschijnlijk is Bosnië & Herzegovina (Bosna i Hercegovina: BiH) niet het eerste land in Europa waar men aan denkt als reisdoel. Toch is het een interessant land om te bezoeken. Misschien zijn mensen wat huiverig vanwege de recentere geschiedenis, maar sinds het begin deze eeuw is het er rustig en heeft men steden als Sarajevo en Mostar flink opgeknapt, waardoor veel sporen van de oorlog in de jaren ’90 van de vorige eeuw uitgewist zijn. In beide steden is dan ook veel te zien. Daarnaast bestaat Bosnië & Herzegovina uit prachtig berglandschap.

Gids en reisleider: Gids: prof.dr. Raymond Detrez en reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 20/01
Meer..

 

Een in veel opzichten verrassende reis: alleen al het nieuwe schitterende museum van Thebe maakt de reis de moeite waard. Daarnaast zijn er verscheidene bijzonder interessante maar totaal onbekende monumenten en kleine musea. Thebe is één van de meest illustere steden van het oude Griekenland, tegenwoordig Thiva geheten. Het is ook een van de oudste steden van Hellas en het is de woonplaats geweest van mythische figuren als Kadmos en Oidipous en o.a. van de dichter Pindaros. De hele Oudheid heeft de stad een belangrijke rol gespeeld.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/01
Meer..

 

Armenië is een van de meer bijzondere landen aan de rand van Europa, het oudste Christelijke land met een geheel eigen cultuur. We zullen het land dan ook uitgebreid bezoeken. Omdat het altijd een bijzondere relatie met Iran gehad heeft (het zijn zo’n beetje de oudste buren in de regio) hebben we deze reis gecombineerd met een uniek bezoek aan het uiterste Noordwesten van Iran, waar men tijdens een rondreis minder gauw komt.

Gids en reisleider: Gidsen: goede, lokale gidsen, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 21/01
Meer..