Overzicht van alle reizen

N.B. De reis is iets vervroegd en gaat door. Voor wie meent alles in Griekenland al gezien te hebben, is er de Tzoumerka nog, het prachtige berggebied ten Zuiden van de stad Ioannina in Noordwest-Griekenland, dat zelden bezocht wordt (niet te verwarren met de Zagori ten Noorden van Ioannina, die aanmerkelijk meer toerisme kent). We maken begin oktober een bijzondere reis naar dit gebied, die wij ook in de afgelopen jaren met veel succes uitgevoerd hebben. Bijzonder in verscheidene opzichten: we verblijven uitsluitend in dit onbekende berggebied met pittoreske dorpen, kale rotsen maar ook lieflijke bossen.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Om technische redenen hebben we de reis van maart naar midden oktober verplaatst. Padua is een aantrekkelijke, levendige universiteitsstad waar oud en nieuw een gelukkige combinatie vormen. De stad wordt doorsneden door grachten en straatjes geflankeerd door bogengalerijen, afgewisseld met marktpleinen. Weinig steden herbergen zoveel topwerken uit de middeleeuwen en renaissance als Padua.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 28/06
Meer..

 

N.B. Door veranderde vluchten duurt de reis één dag langer dan oorspronkelijk gepland. Een van de Griekse eilanden die de bezoeker het meest te bieden heeft, is ongetwijfeld Chios. Het is altijd een rijk eiland geweest, waardoor het minder behoefte aan toerisme had. Het toerisme heeft zich hier dan ook niet ongebreideld ontwikkeld. De rijkdom kwam en komt voornamelijk door de koopvaardij en…. de mastiekproductie.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Het Griekse eilandenrijk is een verzameling van ‘werelden’. Veel van de eilanden hebben, individueel of in groepjes van wisselende samenstellingen, hun eigen cultuur en geschiedenis. Zo kent Kreta, met Santorini, een bijzondere periode in de Minoïsche tijd en ook in de Venetiaanse tijd, Chios vooral in de Byzantijnse, Genuese en Osmaanse tijd enz.. Een van de Griekse eilanden met de langste geheel eigen geschiedenis, zowel individueel als onderdeel van eilandengroepen, is Rhodos, een ideale bestemming voor een Kerstreis.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/08
Meer..

 

Vele Italiaanse steden zijn bij uitstek geschikt als reisdoel op zichzelf en Venetië is daar een prachtig voorbeeld van. De faam van deze stad, die door de eeuwen heen velen heeft aangetrokken, is zo algemeen, dat het overbodig lijkt te trachten U in een paar alinea’s ervan te overtuigen, dat een bezoek aan Venetië in alle opzichten een bijzondere ervaring is. De unieke ligging, zwevend tussen hemel en water, de architectuur, die het oosten en westen combineert, de grote en kleine schilderachtige pleinen en de beroemde kunstcollecties maken op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk.

Gids en reisleider: Gids: Steven Bastmeyer, reisleider: Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 01/12
Meer..

 

Na de zeer geslaagde reis naar Bath in februari 2020, waarbij we naast wat regen ook heel mooie dagen hadden, maken we in februari 2022 een reis naar Chichester aan de Engelse zuidkust, die een mild klimaat heeft. Het is een gezellige stad met een grotendeels 18e eeuws ‘Georgian’ centrum en een indrukwekkende Middeleeuwse kathedraal, met ene schitterend raam van Chagall. Chichester is ook een mooi uitgangspunt voor bezoeken aan de omgeving.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/12
Meer..

 

In 2020 was het 500 jaar geleden dat Rafael op zijn verjaardag op Goede Vrijdag 1520 in Rome kwam te overlijden. Rafael geldt als een van de grootste en meest invloedrijke kunstenaars uit de geschiedenis. Vooral in Rome heeft Rafael zijn sporen nagelaten. In de twaalf jaar dat hij in de Eeuwige Stad vertoefde, hebben hij en zijn leerlingen kerken, kapellen, villa’s van honderden fresco’s voorzien, panelen geschilderd, tapijten en gebouwen ontworpen. Deze reis voeren we nu twee jaar na het begin van de coronacrisis alsnog uit.

Gids en reisleider: Gids: Steven Bastmeyer, reisleider: Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Na de succesvolle vulkanologische reis naar Santorini in de lente van 2019 maken we in 2022 een zeer bijzondere vulkanologische reis naar een ander deel van Griekenland: Méthana, een schiereiland aan de oostkant van de Peloponnesos, dat weinig door toeristen bezocht wordt. De nadruk bij deze reis ligt op de natuur en cultuur van dit bijzondere, maar onbekende gebied.

Gids en reisleider: Gids: Tobias Schorr, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

In april hebben we een Paasreis (Westers Pasen! Orthodox Pasen is een week later) naar een zeer bijzonder gebied van Griekenland, de Mani (de ‘middelste poot’ aan de zuidkant van de Peloponnesos). Het gebied behoort tot Lakonië, in de Oudheid dus de invloedssfeer van Sparta. Het is een ruig berggebied dat eeuwenlang ontoegankelijk was. De Turken durfden er zich niet in te begeven en bemoeiden zich er niet mee zolang er maar belasting werd betaald. Tot in de jaren zestig van de 20e eeuw heerste er hier nog bloedwraak.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Eén van de meest illustere steden van het oude Griekenland is Thebe, tegenwoordig Thiva geheten. Het is ook een van de oudste steden van Hellas en het is de woonplaats geweest van mythische figuren als Kadmos en Oidipous en o.a. van de dichter Pindaros. De hele Oudheid heeft de stad een belangrijke rol gespeeld en na de Peloponnesische Oorlog aan het einde van de 5e eeuw v.Chr., waarbij Athene en Sparta zichzelf en elkaar uitputten, speelde het zelfs de hoofdrol.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Voor 2022 hebben we weer onze reis naar Georgië op het programma staan, deze keer een aardige combinatie van Tbilisi en omgeving en het gebied ten Zuiden van Tbilisi. Georgië is alleen al door zijn taal met zijn wonderlijke alfabet een bijzonder land. Het heeft een lange, rijke geschiedenis aan de rand van het Byzantijnse Rijk. Het was bijvoorbeeld beroemd vanwege zijn email-op-goud ikonen waarvan we enkele prachtige voorbeelden zullen zien in het goudmuseum in de hoofdstad Tbilisi.

Gids en reisleider: Gids: goede, charmante lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/01
Meer..

 

De Zuidwestkust van Albanië behoort tot de mooiste kusten van Europa. Een smalle weelderige vlakte ligt ingeklemd tussen ruige, indrukwekkende bergen en de zee. Het heeft veel te bieden van mooi gelegen opgravingen tot Middeleeuwse kastelen en kerkjes. In sommige delen wordt nog Grieks gesproken. Ze doen denken aan Griekenland in de jaren tachtig. We hebben een mooi en bijzonder programma gemaakt, dat ook voor mensen die het land al vaker met ons bezochten interessant is.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 01/03
Meer..