Overzicht van alle reizen

Voor 2018 hebben we ook een wat kortere reis naar Georgië op het programma staan, een aardige combinatie van Tbilisi en omgeving en het gebied ten Zuiden van Tbilisi. Georgië is alleen al door zijn taal met zijn wonderlijke alfabet een bijzonder land. Het heeft een lange, rijke geschiedenis aan de rand van het Byzantijnse Rijk. Het was bijvoorbeeld beroemd vanwege zijn email-op-goud ikonen waarvan we enkele prachtige voorbeelden zullen zien in het goudmuseum in de hoofdstad Tbilisi

Gids en reisleider: Gids: goede, charmante lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Eén van de meest bijzondere reizen dit jaar op ons programma is de reis naar Siberië. We maken een cruise op de rivier de Ob, die 2750 km lang van Novosibirsk naar de poolcirkel bij Salechard loopt. Het is een unieke reis omdat we hem over land niet kunnen maken en omdat we een indrukwekkend beeld van Siberië krijgen met zijn taiga (uitgestrekte naaldwouden) en toendra (laag begroeid gebied onder de poolcirkel) en tot slot ook de permafrost bij de poolcirkel.

Gids en reisleider: Gids: Jelena Koetnaja, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 23/02
Meer..

 

N.B. De eilandenreis hebben we om technische redenen omgezet in een berglandreis naar de Peloponnesos, naar de provincies Korinthië en Arkadië. De indrukwekkende landschappen zijn er anders dan in bijvoorbeeld Epiros, in Noordwest-Griekenland: wel wild en ruig maar met weinig loofwoud. Het is een reis met een paar niet zware wandelingen en veel gelegenheid om van het mooie bergland te genieten.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/04
Meer..

 

Voor deze reis hebben we weer een uitgebalanceerd programma opgesteld dat zich bijna geheel concentreert op de provincie Brescia. In dit relatief kleine gebied vinden we van alles: meren, bergen, dorpjes in de categorie van borghi più belli d’Italia (de mooiste dorpen van Italië), tienduizenden prehistorische grottekeningen die op de UNESCO lijst staan, romaanse kerken die van onder tot boven met fresco’s zijn beschilderd, en een geweldige cultuurstad: onze standplaats Brescia.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/04
Meer..

 

In de rij onafhankelijke landen sinds de omwenteling in Oost-Europa zijn de Oostzeestaten Estland, Letland en Litouwen waarschijnlijk de meest tot de verbeelding sprekend. Hebben we verscheidene keren een reis naar de drie landen samen georganiseerd, dit keer nemen we één van de landen apart ‘onder de loep’, en wel Letland. Na een roerige geschiedenis vol oorlogen met voornamelijk Zweden, Duitsers en Russen verwierf het in 1917 voor het eerst zijn onafhankelijkheid. Helaas was dit van betrekkelijk korte duur, want in 1939 moest het haar weer inleveren voor een streng Stalinistisch Sovjet-regime. Pas in 1990 is Letland weer vrij geworden.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale, Engelstalige gids; reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 13/06
Meer..

 

Extra reis. Of het nu Noord-Macedonië gaat heten of niet, de Republiek Makedonija blijft een bijzonder land met een rijk Romeins en Middeleeuws verleden en prachtige berglandschappen en -meren. Deze reis hebben wij in het verleden met groot succes uitgevoerd. Macedonië is dan ook een land dat aan nostalgische verlangens voldoet. Het ademt in veel opzichten nog de sfeer van de romans van A. den Doolaard.

Gids en reisleider: Gids: goede lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 05/08
Meer..

 

Extra reis Cagliari. Cagliari is de karaktervolle hoofdstad van Sardinië. Een stad met een oeroude geschiedenis die zich echter moeiteloos lijkt aan te passen aan de moderne tijd. Phoenicische en Romeinse opgravingen en musea gaan er samen met moderne architectuur en galeries van moderne kunst. Cagliari is de ideale bestemming om in een paar dagen tijd een heel goed beeld van het eiland te krijgen. De stad zelf geeft al een doorsnede van de lange geschiedenis van Sardinië en dat beeld wordt aangevuld door excursies langs de schitterende kust en naar het ruige binnenland.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Hadden we in 2017 een bijzondere Vóórwinterreis naar het charmante eiland Kea, voor dit najaar hebben we nog een extra reis vlak voor de winter begint, naar één van Griekenlands andere onbekende en afgelegen maar bijzonder aardige eilanden: Kythira. Het eiland Kythira, verscholen achter de Peloponnesos, en historisch gezien geïsoleerd binnen Griekenland (het is het zevende eiland dat 500 jaar Venetiaans en in de 19e eeuw Brits bestuur kende, ver weg van de andere zes, de Ionische Eilanden. Het hoort administratief ook niet tot de Peloponnesos, maar tot Attika. Het toerisme is er slechts beperkt van de grond gekomen.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Gingen we een paar jaar geleden met Kerstmis naar Midden- en Oost-Kreta, dit jaar gaat de Kerstreis naar een onbekender deel van het eiland, in het Westen, naar de oude hoofdstad Chaniá. Het is een bijzonder gezellige stad, met twee pittoreske haventjes, waarvan aan één ons comfortabele hotel ligt. Kreta is een bijzonder prettige bestemming voor Kerstmis, met grote kansen op mooi weer (de vorige keer hadden we veel zon en slechts een enkel buitje). De temperaturen zijn er aangenaam (gemiddelde maximum temperaturen rond de 15-18 graden).

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Málaga is de bekendste onbekende stad van Andalusië. Iedereen kent Malaga als vlieghaven en als toegangspoort tot de Costa del Sol. Maar weinigen weten dat Málaga een bruisende stad is, met een plezierig autovrij centrum vol terrasjes, winkels, restaurants en bezienswaardige gebouwen uit alle tijdperken.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..