Overzicht van alle reizen

N.B. Door veranderde vluchten duurt de reis één dag langer dan oorspronkelijk gepland. Een van de Griekse eilanden die de bezoeker het meest te bieden heeft, is ongetwijfeld Chios. Het is altijd een rijk eiland geweest, waardoor het minder behoefte aan toerisme had. Het toerisme heeft zich hier dan ook niet ongebreideld ontwikkeld. De rijkdom kwam en komt voornamelijk door de koopvaardij en…. de mastiekproductie.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Córdoba was eeuwenlang de hoofdstad van Al-Andalus, het door de Moren overheerste gedeelte van het Iberisch schiereiland. De stad groeide toen uit tot het onbetwiste intellectuele en culturele centrum van de Westerse wereld. Aan die bloeiperiode lag een intensieve wisselwerking ten grondslag tussen Moorse, christelijke en joodse cultuur. Uit die periode zijn vele tastbare herinneringen bewaard gebleven waaronder de Mezquita (de later als kathedraal in gebruik genomen moskee), een van de meest verbluffende bouwwerken uit de architectuurgeschiedenis.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Het Griekse eilandenrijk is een verzameling van ‘werelden’. Veel van de eilanden hebben, individueel of in groepjes van wisselende samenstellingen, hun eigen cultuur en geschiedenis. Zo kent Kreta, met Santorini, een bijzondere periode in de Minoïsche tijd en ook in de Venetiaanse tijd, Chios vooral in de Byzantijnse, Genuese en Osmaanse tijd enz.. Een van de Griekse eilanden met de langste geheel eigen geschiedenis, zowel individueel als onderdeel van eilandengroepen, is Rhodos, een ideale bestemming voor een Kerstreis.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/08
Meer..

 

Voor onze winterreis hebben we in 2021 een treinreis per HSL (Hoge Snelheidslijn) naar Lyon gekozen, van Amsterdam (of willekeurig welk ander station in Nederland of België) via Brussel rechtstreeks naar deze prachtige stad in het midden van Frankrijk. Lyon is een heerlijke stad om een week te verblijven: hij is mooi gelegen aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône. Zowel aan de oevers (Fouvrière) als het Presqu’île, het schiereiland tussen de twee rivieren, treffen we mooie straten en statige pleinen, maar in Vieux-Lyon (en het vroegere dorp Croix-Rousse dat daar nu deel van uitmaakt) ook de traboules, de nauwe doorgangen tussen de wevershuisjes, soms overwelfd.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 27/12
Meer..

 

Na de succesvolle vulkanologische reis naar Santorini in de lente van 2019 maken we in 2021 een zeer bijzondere vulkanologische reis naar een ander deel van Griekenland: Méthana, een schiereiland aan de oostkant van de Peloponnesos, dat weinig door toeristen bezocht wordt. De nadruk bij deze reis ligt op de natuur en cultuur van dit bijzondere, maar onbekende gebied.

Gids en reisleider: Gids: Tobias Schorr, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

In 2020 is het 500 jaar geleden dat Rafael op zijn verjaardag op Goede Vrijdag 1520 in Rome kwam te overlijden. Rafael geldt als een van de grootste en meest invloedrijke kunstenaars uit de geschiedenis. Vooral in Rome heeft Rafael zijn sporen nagelaten. In de twaalf jaar dat hij in de Eeuwige Stad vertoefde, hebben hij en zijn leerlingen kerken, kapellen, villa’s van honderden fresco’s voorzien, panelen geschilderd, tapijten en gebouwen ontworpen.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

In april hebben we een reis naar een zeer bijzonder gebied van Griekenland, de Mani (de ‘middelste poot’ aan de zuidkant van de Peloponnesos). Het gebied behoort tot Lakonië, in de Oudheid dus de invloedssfeer van Sparta. Het is een ruig berggebied dat eeuwenlang ontoegankelijk was. De Turken durfden er zich niet in te begeven en bemoeiden zich er niet mee zolang er maar belasting werd betaald. Tot in de jaren zestig van de 20e eeuw heerste er hier nog bloedwraak.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/02
Meer..

 

Padua is een aantrekkelijke, levendige universiteitsstad waar oud en nieuw een gelukkige combinatie vormen. De stad wordt doorsneden door grachten en straatjes geflankeerd door bogengalerijen, afgewisseld met marktpleinen. Weinig steden herbergen zoveel topwerken uit de middeleeuwen en renaissance als Padua.

Gids en reisleider: Drs. Ernest Kurpershoek
Vroegboekkorting: 10/01
Meer..