Overzicht van alle reizen

Onze tweede Kerstreis in 2022 gaat naar Montacatini Terme. Het is een thermale badplaats middenin het gewest Toscane, maar buiten de door het toerisme platgetreden paden. Hoewel al in de Middeleeuwen een thermaal badplaats, werden de bronnen vooral sinds de 18e eeuw verder geëxploiteerd. Sinds 2021 is het UNESCO Wereld Erfgoed onder de naam Great Spa Towns of Europe, vanwege de bronnen en de bijbehorende architectuur.

Gids en reisleider: Gids: Steven Bastmeijer, reisleider: Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Onze winterreis in 2023 gaat naar het elegante Catania op Sicilië, een juweel van barokke bouwkunst, met ook in de winter aangename temperaturen (gemiddelde maxima van 16 graden in januari, met uitschieters naar de 20 graden. De stad ligt in het oosten van Sicilië tegen het schitterende decor van de Etna, die er in de winter met zijn besneeuwde top majestueus bij ligt.

Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 30/11
Meer..

 

Onze tweede Winterreis dit jaar gaat naar Split, de tweede stad van Kroatië, en Dubrovnik, ‘de Parel van de Adriatische Zee’ (en volgens sommigen van de gehele Middellandse Zee).

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale gidsen, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/12
Meer..

 

De afgelopen jaren hebben we wat meer reizen naar onbekendere Griekse provinciesteden georganiseerd. Griekse provinciesteden zijn bijzonder gezellig omdat er een sfeer van gemoedelijkheid heerst, van bekenden die elkaar tegen komen op straat en van behulpzaamheid en gastvrijheid tegenover de toerist. Omdat ze minder toeristisch zijn, wordt de bezoeker ook nog met open armen ontvangen.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 01/01
Meer..

 

Na de succesvolle reis naar Jeruzalem begin maart 2020 hebben we voor 2023 een rondreis door Israël op het programma (zonder Jeruzalem, daar hopen we in 2024 weer naartoe te gaan). Israël blijft natuurlijk een bijzonder land, met vele verschillende facetten, van zijn Bijbelse geschiedenis tot moderne kunst en alles wat daartussen zit. Het is ook een landschappelijk indrukwekkend land, met woestijnachtige gebieden, de Dode Zee, maar toch ook groenere stukken.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale gidsen, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 01/01
Meer..

 

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een prettige bestemming voor een Paasreis. Het is een stad waar veel te zien is en hoofdstad van een land met een geheel eigen cultuur en geschiedenis. Daarnaast is het weer er in deze tijd normaliter al aangenaam.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Voor de lente hebben we ook een heerlijke reis naar het Lago di Garda en omgeving. Het Gardameer, het grootste meer van Italië (370 km2) is ook in de lente met de ontluikende natuur een mooie bestemming. We logeren in het plaatsje Salò, dat van 1943 tot 1945 de hoofdstad van een onafhankelijk republiekje (de Repubblica Sociale Italiana, ook wel Repubblica di Salò genoemd) was. Het is een mooi uitgangspunt om het meer en zijn oevers te bezoeken, met tochtjes op het meer en langs o.a. de Riviera van de Citroenen en de Riviera van de Olijven.

Gids en reisleider: Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Deze reis is een aardige combinatie van Tbilisi en omgeving en het gebied ten Zuiden van Tbilisi. Georgië is alleen al door zijn taal met zijn wonderlijke alfabet een bijzonder land. Het heeft een lange, rijke geschiedenis aan de rand van het Byzantijnse Rijk. Een groot aantal van de indrukwekkende bezienswaardigheden kunnen we van Tbilisi uit bezoeken.

Gids en reisleider: Gids: goede, charmante lokale gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Na de succesvolle vulkanologische reis naar Santorini in de lente van 2019 en een tweede in de lente van 2022 naar Methana op de Peloponnesos gaan we nu naar de derde plaats die tot de actieve vulkanische boog (Methana, Milos, Santorini en Nisyros) van de Egeïsche Zee behoort: Milos. Hoewel onbekender kan het in schoonheid wedijveren met Santorini en in veel opzichten is de kleurenpracht van het gesteente er nog indrukwekkender.

Gids en reisleider: Gids: Tobias Schorr, reisleider: Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/01
Meer..

 

Van alle landen van Europa behoren Albanië en Kosovo ongetwijfeld tot de meest bijzondere. Albanië is lange tijd sterk geïsoleerd geweest en heeft zich na 1990 aan dit isolement weten te ontworstelen. Steden als Tirana, de hoofdstad, en Shkodër in het Noorden doen modern aan. Inmiddels is Albanië een populaire bestemming aan het worden. Geheel anders is het met Kosovo, dat tot de jaren negentig enigszins ontsloten was en daarna geheel ‘op slot’ geraakte door de oorlog, die uiteindelijk uitmondde in een onafhankelijke staat. Nu, bijna 20 jaar later, is het er rustig en voor het grootste gedeelte gemakkelijk te bezoeken en eigenlijk nog onontdekt.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart, tezamen met een Albanese gids
Vroegboekkorting: 15/02
Meer..

 

Armenië is een van de meer bijzondere landen aan de rand van Europa, het oudste Christelijke land met een geheel eigen cultuur. We zullen het land dan ook uitgebreid bezoeken.

Gids en reisleider: Gidsen: goede, lokale gids en reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/02
Meer..

 

Zijn we de afgelopen jaren vooral naar Midden-Engeland geweest, in 2023 gaan we naar de Zuidkust, naar de graafschappen Dorset en Devon. Dorset beroemt zich erop het enige graafschap in Groot-Brittannië te zijn dat geen ‘motorway’ heeft. Het is dan ook een van de meest rurale graafschappen met pittoreske stadjes en dorpen en zonder echt grote steden (Bournemouth, de Victoriaanse badplaats, maakt officieel geen deel uit van het graafschap).

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 28/02
Meer..