Griekenland: Athene: Oosters & Westers, Antiek & Modern van 26/01 tot 01/02

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 26/01 tot 01/02

Reisduur

7 dagen

Prijzen

Prijs: € 1.395,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 05/12 - € 1.295,00

Opmerkingen

N.B. De reis gaat door, er is in ieder geval nog één kamer (één- of tweerpersoons-) beschikbaar.

Gids & Reisleider

Drs. Paul Schiethart

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, een voorstelling in het Muziektheater, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, alle diners in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Éénpersoonskamertoeslag: € 125,-

Athene: Oosters & Westers, Antiek & Modern

Reis 31

Naar aanleiding van de opening van het nieuwe, schitterende Goulandris Museum voor Moderne Kunst op 1 oktober j.l. organiseren we een extra reis om dat te kunnen bezoeken, nu het er nog rustig is, tezamen met enkele andere, bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de nieuwe Nationale Bibliotheek, die in 2018 is opengegaan.
Athene lijkt de crisis definitief achter zich gelaten te hebben en transformeert zich in een Europese hoofdstad van allure. In de belangrijkste winkelstraat, de Ermou, is geen dichtgeplakte winkel meer te vinden en in rap tempo openen nieuwe restaurantjes, winkels, musea...
Eind januari is een ideale tijd om de stad te bezoeken, aan het einde van de Halcyonische dagen waarin er al sinds de Oudheid een grote kans op mooi weer is.
Zoals gezegd is onlangs het nieuwe Goulandris Museum geopend, met een indrukwekkende collectie met werken van Van Gogh, Monet, Cézanne, Picasso, Matisse en moderne Griekse kunstenaars. Men heeft er 20 jaar over gedaan om een geschikt gebouw te vinden, maar het resultaat is er naar. Eveneens bijzonder is de Stichting Niarchos (van een rijke Griekse reder) die € 630 miljoen aan de Griekse staat doneerde voor de bouw, naar ontwerp van de Italiaanse architect Renzo Piano, van de futuristische Nationale Bibliotheek annex Lyrikí Skiní ('Lyrische Scène'= opera). We zullen een uitgebreide rondleiding door het gebouw krijgen.
We combineren het bezoek met onbekendere bezienswaardigheden, zoals de Lykabettus-heuvel, de havenstad Piraeus, het nieuwe Herakliden Museum (over antieke Griekse techniek), het Joods Museum en een bijzonder, laat 12e eeuws Byzantijns kerkje in een voorstad van Athene.
Zoals gewoonlijk logeren we in ons nette, eenvoudige hotelletje (met kamers met privé bad/toilet) in een rustige straat in de Plaka, (aan de voet van de Akropolis), waar we ook de afgelopen jaren tot tevredenheid van onze reizigers gelogeerd hebben. Het stelt ons in staat om in gezellige restaurantjes in de buurt te eten.
De winter levert, zoals gezegd, in het algemeen redelijk weer op in Athene: overdag gemiddeld 15-18 graden,met kans op een enkel buitje (eind januari is niet de natste tijd van het jaar).

Gids en reisleider: drs. Paul Schiethart. Hij heeft Klassiek Talen en Nieuwgrieks gestudeerd, met Turks als bijvak en hij heeft vele reizen naar Griekenland gegidst.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

zo 26/01/20:

Vertrek om 15.30 uur per Transavia-lijnvlucht naar Athene waar aankomst om 19.50 uur. Transfer naar ons kleine, nette hotel in de Plaka. Diner in de buurt.

ma 27/01/20:

's Ochtends gaan we eerst naar de Lykavitos (Lycabettus-heuvel), deels per téléférique, met het kerkje van Sint Joris op de top en een schitterend uitzicht over Athene. Daarna gaan we naar het Joods Museum, dat een goede indruk geeft van het (bijna verdwenen) Joodse leven in Griekenland. De middag is vrij. Men kan bijvoorbeeld naar de Akropolis of het prachtige Akropolis-museum. Diner in de buurt.

di 28/01/20:

's Ochtends bezoek aan het schitterende, nieuwe Goulandris Museum voor Moderne Kunst (Van Gogh, Cézanne, Monet, Picasso, Matisse en moderne(re) Griekese schilders). Gelegenheid om te lunchen in de buurt. Na de lumch bezoek aan het oude Olympische Stadium, de tempel van de Olympische Zeus en de Eerste Begraafplaats van Athene (o.a. graf van Schliemann). 's Avonds diner in de buurt.

wo 29/01/20:

Bezoek aan Attika: opgravingen van Ramnous, met het heiligdom van Nemesis (wraakgodin) en het Amfiareion, een antiek kuuroord, prachtig gelegen tussen de pijnbomen met een theatertje en een grote klepsydra (waterklok). Gelegenheid om te lunchen aan zee. Vroeg diner in de Plaka. Bezoek aan het Muziektheater (Muziek en liederen van Mikis Theodorakis).

do 30/01/20:

's Ochtends bezoek aan de Niarchos Stichting, met een rondleiding door de schitterende nieuwe Nationale Bibliotheek en Opera, ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano. Gelegenheid om te lunchen in Piraeus, daarna bezoek aan het kleine maar aardige Archeologische Museum van Piraeus (o.a. drie prachtige bronzen beelden, o.a. van de godin Athene).

vr 31/01/20:

Allereerst brengen we een bezoek aan de Centrale Markt van Athene, met een enigszins oriëntaalse sfeer. Daarna bekijken we in een voorstad van Athene een laat 12e eeuws Byzantijns kerkje met nog mooie fresco's. Terug in het centrum bezoeken we de Filopappou-heuvel, met het monument van deze antieke weldoener en een schitterend uitzicht op de Akropolis. In de buurt is er een heel aardig klein museum over antieke Griekse techniek (antieke robots (?!), automaten en de beroemde klok van Antikythira). Afscheidsdiner in de Plaka.

za 01/02/20:

Om 09.00 uur transfer naar de luchthaven van Athene, vertrek per Transavia-lijnvlucht om 11.50 uur, aankomst op Schiphol om 14.30 uur.