Italië: Kerst in de Koninklijke stad Turijn van 20/12 tot 27/12

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 20/12 tot 27/12

Reisduur

8 dagen

Prijzen

Prijs: € 2.095,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 30/06 - € 1.995,00

Opmerkingen

N.B. De reis is volgeboekt. U kunt zich op de wachtlijst laten zetten.

Gids & Reisleider

Drs. Ernest Kurpershoek

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, en alle diners, inclusief een Kerstdiner, in een restaurant hetzij in het hotel, hetzij in de stad.

Toeslagen

Eénpersoonskamertoeslag: € 245,-

Kerst in de Koninklijke stad Turijn

Reis 29

Turijn is een van de stijlvolste steden van Europa. Eeuwenlang was het de hofstad van het Huis Savoye en dat is nog overal herkenbaar: aan de fraaie avenues en pleinen, de paleizen, theaters en parken. Ondanks alle dynamiek van de moderne tijd straalt de stad nog altijd een voorname rust uit. Tegelijk is Turijn toonaangevend op gebied van industrieel design en architectuur. De musea zijn schitterend ingericht en de voormalige fabriekshallen van Fiat, Lingotto, zijn getransformeerd tot een dynamisch multifunctioneel centrum. Op de voormalige testbaan, nota bene boven op de fabriekshallen, heeft Renzo Piano een futuristisch museum geschapen met de moderne kunstcollectie van Agnelli. Op architectonisch gebied heeft Turijn nog meer te bieden. Dankzij de aanwezigheid van twee briljante architecten, Filippo Juvarra en Guarino Guarini, kan de stad bogen op een aantal kerken die zelfs de barokkerken van Rome in de schaduw stellen. Het embleem van de stad, tenslotte, is de extravagante Mole Antonelliana, dat uit de 19de eeuw dateert, en nog altijd met ruim 167 meter het hoogste in baksteen uitgevoerde gebouw ter wereld is.
We logeren in een fantastisch, warm hotel in het centrum van de stad, met een restaurant met een Michelin-ster. En verder: Turijn is de wieg van de slow food beweging; uitstekende restaurants zijn er alom te vinden.

Turijn is een wat koudere, maar zeer sfeervolle Kerstbestemming: de gemiddelde temperatuur is ca. 10 à 12 graden. Daar staat tegenover dat december de droogste maand is.

Gids en reisleider: drs. Ernest Kurpershoek heeft kunst- en architectuurgeschiedenis in Amsterdam gestudeerd en zich gespecialiseerd in Spaanse en Italiaanse (muur)schilderkunst en geeft cursussen en lezingen over deze thema´s. Hij heeft veel gepubliceerd (vooral reisgidsen en boeken over kunst en cultuur) en kunstreizen begeleid. Daarnaast heeft hij ook voor langere tijd in Spanje en Italië vertoefd. Hij heeft op kundige en plezierige wijze vele reizen naar vooral Spanje en Italië voor ons gegidst, waaronder verscheidene keren naar Turijn.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

vr 20/12/2019:

Om 09.30 uur vertrek per KLM-lijnvlucht van Amsterdam naar Turijn, waar aankomst om 11.10 uur. Na de (vrije) lunch maken we een oriënterende stadswandeling. Diner en overnachting in ons comfortabele hotel in het centrum van Turijn.

za 21/12/2019:

Bezoek aan Palazzo Madama met het door Juvarra ontworpen trappenhuis. In het aangrenzende kasteel is het Museo Civico gevestigd met een rijke collectie variërend van middeleeuwse kunst tot een grote keramiekverzameling. We maken een wandeling door de Art Nouveau wijk van Turijn en in de middag gaan we naar het Egyptische museum, een van de beste ter wereld. Diner in de stad.

zo 22/12/2019:

We bezoeken het gigantische koninklijke paleis, het Palazzo Reale, met als pronkzaal de armería, de wapenzaal vol parafernalia uit de militaire geschiedenis van Savoye. Ook de Galleria Sabauda maakt deel uit van het gebouwencomplex en hier zijn schilderijen te zien van Duccio, Fra Angelico en Andrea Mantegna, maar ook van Rogier van der Weyden, Brueghel en Rembrandt. In de middag gaan we met een historisch tandradbaantje omhoog naar de Superga met het mausoleum van de vorsten van het Huis Savoye. We hebben vanaf hier een fantastisch panorama over Turijn. Diner in het hotel.

ma 23/12/2019:

De Lijkwade van Turijn is een begrip en is te bezichtigen in de Cappella Sacra Sindone die door Guarini is ontworpen. In de omgeving treffen we overblijfselen aan van het Romeinse Julia Augusta Taurinorum. In de middag maken we een wandeling langs nog een aantal kerken van Juvarra en Guarini, waaronder zijn meesterwerk de San Lorenzo. Diner in de stad.

di 24/12/2019:

We maken een excursie in het vriendelijke heuvelgebied ten zuiden van Turijn en brengen onder andere een bezoek aan het eenzaam gelegen romaanse klooster van Santa Maria di Vezzolano nabij het panoramisch gelegen dorpje Albugnano. Kerstdiner in het hotel.

wo 25/12/2019:

We maken kennis met het modernere gedeelte van Turijn. De Galleria d’Arte Moderna is een belangrijk moderne kunstmuseum. Lingotto is een voormalige Fiat fabriek waarvan de testbaan op het dak bewaard is gebleven met in het midden een door Renzo Piano ontworpen museum met een kunstcollectie van Agnelli. Diner in het hotel.

do 26/12/2019:

Turijn wordt omringd door een krans van buitenverblijven van het Huis Savoye die alle tot UNESCO werelderfgoed behoren: de corona di delitie. We bezoeken twee van de bekendste, het jachtverblijf Stupenigi en de Reale Venaria. Afscheidsdiner in de stad.

vr 27/12/2019:

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Turijn voor de vlucht terug, wederom per lijntoestel van de KLM, om 11.40 uur met aankomst op Schiphol om 13.35 uur.