Spanje: Tuinen en landschappen van Andalusië van 20/04 tot 28/04

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 20/04 tot 28/04

Reisduur

9 dagen

Prijzen

Prijs: € 2.250,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 01/01 - € 2.150,00

Gids & Reisleider

Ir. Berthus de Boer

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, één pick-nick-lunch en alle diners, hetzij in het hotel hetzij in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Eénpersoonskamertoeslag: € 175,-
Annuleringsverzekering: tot 01/01/2019
€ 152,- , daarna € 158,-

Tuinen en landschappen van Andalusië

Reis 11

Andalusië is rijk aan cultuur en natuur. Het heeft door zijn orografie en klimaat een grote variëteit aan landschappen waarin vele culturen tot grote bloei zijn gekomen. Uiteraard hebben deze culturen ook hun stempel gedrukt op het landschap en hebben ze bijgedragen aan het huidige beeld van Andalusië.
Cultuur en natuur zijn sterk aan elkaar verbonden en deze verbintenis zullen we ook ervaren op deze reis. Het is een combinatie van het bezoeken van historische tuinen in de gouden driehoek van Andalusië; Sevilla, Cordoba en Granada, en wandelingen in enkele van de meer dan 70 natuurgebieden die Andalusië rijk is.
Een bijzondere reis dus waarin we U wegwijs maken in de aaneenschakeling van natuur- en cultuur-landschappen en de geheimen laten ontdekken in de prachtige tuinen, die Andalusië rijk is. De Spaans-Islamitische tuinkunst staat hierin centraal en onze gids zal U op een van de avonden daar uitgebreid over vertellen.
Vanzelfsprekend laten wij U tussendoor ook kennismaken met de Andalusische keuken. April is een heerlijke tijd in Andalusië, ideaal voor een reis als deze waarbij we veel buiten zijn en wandelen.
We maken (facultatief) ook een prachtige fietstocht door de bergen van Andalusië, langs een speciaal fietspad dat alleen licht afloopt, dus zonder stijgen. De voorgaande keren was dit één van de hoogtepunten van de reis.

Het begin en einde van de reis te Málaga biedt de mogelijkheid om met Transavia vanuit zowel Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven te vliegen. Gelieve dit bij boeking aan te geven. De prijs van de reis is gebaseerd op vluchten van Amsterdam, maar de prijzen ontlopen elkaar vooralsnog niet veel.

Gids en reisleider: ir. Berthus de Boer. Hij heeft oorspronkelijk landschapsarchitectuur in Wageningen gestudeerd, heeft zich vervolgens in Andalusië gevestigd en in Granada de opleiding tot stadsgids gevolgd. Hij kent het gebied dus vanzelfsprekend heel goed en heeft dan ook met veel succes onze vorige tuinenreizen naar Andalusië (en Madrid & Omgeving) gegidst.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

za 20/04/19: Aankomst Málaga

Transavia-vlucht van Amsterdam (16.10-19.10 uur), Rotterdam (18.55-21.45 uur) of Eindhoven (15.30-18.20 uur) naar Málaga. De reizigers uit Amsterdam en Eindhoven hebben een diner in het hotel in de buurt van Málaga.

zo 21/04/19: De Botanische Tuin en El Torcal

Deze eerste dag zullen we inleiden met een bezoek aan de Botanische Tuin van Málaga, een historische tuin uit de 19e eeuw, bekend om de vele exotische planten en vooral een grote variëteit aan palmbomen. De namiddag zullen we benutten voor een wandeling in het natuurpark El Torcal, een karstgebied met fascinerende rotsformaties. Het park ligt op meer dan 1000 meter hoogte en vanaf hier zijn er schitterende vergezichten over de wijde omgeving. We overnachten wederom in het hotel in de buurt van Málaga.

ma 22/04/19: Fietsen over een treintracé

‘s Ochtends rijden we met de bus naar Olvera waar onze fietstocht start over een oud treintracé. Een schitterende route door afwisselende landschappen brengt ons in de middag bij Puerto Serrano, het eindpunt van de route. Onderweg gebruiken we een picknicklunch. We logeren deze nacht in een hotel buiten Sevilla. ’s Avonds is er een lezing over de Moorse tuinkunst.

di 23/04/19: De tuinen van Sevilla

Na het ontbijt rijden we naar Sevilla. We bezoeken daar het park Maria Luisa, ontworpen door Forestier. In het park drinken we ook een kopje koffie, waarna we onze wandeling vervolgen naar het centrum van de stad voor een bezoek aan het Alcázar met zijn schitterende tuinen. Na de lunch gaan we naar een bijzondere tuin uit de Almohadentijd, uit de 12e eeuw. Vervolgens rijden we verder naar ons hotel in Palma del Río voor twee overnachtingen.

wo 24/04/19: Het natuurpark Hornachuelos

We rijden naar het natuurpark Hornachuelos voor een wandeling van ongeveer drie uur. Een afwisselende route leidt ons door eikenbossen, dehesas, akkerland en een weelderig rivierdal. Na de lunch bezoeken we de tuin van Moratalla, eveneens aangelegd door Forestier. We rijden terug naar ons hotel in Palma del Río.

do 25/04/19: De patiotuinen van Córdoba

Deze dag staan de opgravingen van Medina Azahara als eerste op het programma. Deze paleisstad uit de 10e eeuw had prachtige terrastuinen boven het dal van de Guadalquivir. Daarna rijden we naar Córdoba voor een bezoek aan de tuinen van het Paleis van Viana, 13 kleurrijke patio’s. In het centrum gebruiken we de lunch; vervolgens bezoeken we de indrukwekkende Moskee en zijn patio. Aan het einde van de middag rijden we verder naar Granada, waar we aan de voet van de Sierra Nevada de laatste drie nachten zullen verblijven.

vr 26/04/19: Wandelen in de Sierra Nevada

We gaan opnieuw de natuur in en verkennen de zuidzijde van het hooggebergte Sierra Nevada. Afhankelijk van de sneeuwgrens zullen we hier een afwisselende wandeling maken met schitterende vergezichten op de besneeuwde toppen. We lunchen in een van de hooggelegen witte dorpjes van de Alpujarras voordat we terugrijden naar Granada.

za 27/04/19: De tuinen van Granada

De ochtend staat in het teken van de Carmenes, huizen met terrastuinen uit de 19e en 20e eeuw. We zullen hiervoor naar de oude Moorse wijk Albaicín gaan voor een wandeling en een bezoek aan een aantal prachtige Carmen tuinen waaronder de privetuin Carmen de los Cipreses. Na de lunch besluiten we onze tuinenreis met een bezoek aan de beroemde tuinen van het Alhambra en het Generalife. Deze avond is het afscheidsdiner.

zo 28/04/19: Terug naar Nederland

Transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Amsterdam (11.05-14.10 uur), Rotterdam (11.15-14.05 uur) of Eindhoven (11.20-14.15 uur).