Informatie over reizen en het corona-virus.

Allereerst als U verkouden bent, keelpijn heeft of hoest en verhoging/koorts heeft: ga dan NIET op reis. Dit geldt ook als een van Uw huisgenoten deze verschijnselen vertoont. In dit geval is des te meer het devies: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Ten tweede: Wees mondig en uit Uw ongerustheid aan de reisleiding indien U zich ongemakkelijk voelt omdat er bijvoorbeeld naar Uw mening te weinig afstand wordt gehouden. Het is belangrijk dat U Uw reis zorgeloos beleeft.

We voeren vooralsnog in 2020 alleen reizen binnen de Europese Unie uit, wat maakt dat als er problemen zijn, men (iets) gemakkelijker naar huis terug kan keren. Ook zullen de groepen iets kleiner zijn, gemiddeld 6 à 10 deelnemers, met de Kerstreis maximaal ca. 15 deelnemers.

Volg de richtlijnen van het RIVM (en eventueel lokale aanpassingen als die strenger zijn) t.a.v. de 1,5 meter afstand, handen wassen, niezen in de elleboog etc. Overigens staat het U vrij wanneer Ú dat ook maar wilt, een mondkapje te dragen.

In zijn algemeenheid zijn dit de voorwaarden (U krijgt de geheel uitgewerkte condities bij de gegevens van de reis):

Vliegen:

Vanzelfsprekend conform de regels van de luchtvaartmaatschappijen, d.w.z. met mondkapje, ook al bij het inchecken.

Hotels en restaurants:

De hotels bij onze reizen nog in 2020 hebben aangegeven dat conform de aangescherpte lokale protocollen de kamers extra intensief schoongemaakt worden. De meeste hotels beschikken over een ruime eetzaal wat maakt dat er meer tafelruimte is. Voor de eventuele restaurants buiten de hotels zullen we hier ook op letten. In sommige landen gelden minder strenge regels voor het samen aan tafel zitten, maar ook hier geldt dat we niemand daartoe dwingen. Mensen die intensiever met elkaar omgaan (in een ‘bubble’ met elkaar zitten, zoals men het in Vlaanderen noemt, en bijv. samen ingeschreven hebben) kunnen ook dichter bij elkaar aan tafel zitten.

Bussen en excursies:

Hoewel ook de bussen intensiever worden schoongemaakt, houden we vaste zitplaatsen aan in grotere bussen met meer ruimte tussen de reizigers (hoewel ook hier weer mensen in een ‘bubble’ naast elkaar kunnen zitten). Wat de reizen in 2020 betreft, gaan we in het algemeen naar minder druk bezochte gebieden, wat het gemakkelijker maakt om bij de excursies afstand te houden.

Mocht U of Uw kamergenoot tijdens de reis verschijnselen vertonen die op corona zouden duiden, dan dient U vooralsnog in Uw kamer in het hotel te verblijven totdat een test heeft uitgewezen dat U het virus niet heeft of totdat U 24 uur lang klachtenvrij blijkt.

Tot slot: lees de huidige voorwaarden van Uw annulerings- en reisverzekering om er zeker van te zijn wat wel en niet gedekt is! De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben nu corona uitgesloten als (gedekte) reden om te annuleren. Dat maakt dat we in het geval U om die reden dient te annuleren, wij zo voorkomend mogelijk met Uw annulering om zullen gaan en ons uiterste best zullen doen om U zoveel mogelijk terug te betalen. Voor de duidelijkheid: indien wíj de reis vanwege corona moeten annuleren, krijgt U wel 100% van het (aan)betaalde bedrag terug.

Vanzelfsprekend zullen we als altijd alles doen wat in ons vermogen ligt om de reizen goed uit te voeren, maar in deze tijden geldt sterker dat er onverwachte belemmeringen kunnen opduiken. We verwachten dus enige sportiviteit en incasseringsvermogen van de reizigers in het accepteren van tegenslagen.