Engeland: Winterreis Chichester van 22/02 tot 27/02

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 22/02 tot 27/02

Reisduur

6 dagen

Prijzen

Prijs: € 1.795,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 15/12 - € 1.695,00

Opmerkingen

N.B. Voor deze reis kan niet meer geboekt worden.

Gids & Reisleider

Drs. Paul Schiethart

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt en alle diners hetzij in het hotel, hetzij in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Éénpersoonskamertoeslag: €245,-

Winterreis Chichester

Reis 2

Na de zeer geslaagde reis naar Bath in februari 2020, waarbij we naast wat regen ook heel mooie dagen hadden, maken we in februari 2022 een reis naar Chichester aan de Engelse zuidkust, die een mild klimaat heeft. Het is een gezellige stad met een grotendeels 18e eeuws ‘Georgian’ centrum en een indrukwekkende Middeleeuwse kathedraal, met een schitterend raam van Chagall.
Chichester is ook een mooi uitgangspunt voor bezoeken aan de omgeving. We maken een excursie naar the Isle of Wight, Het was de geliefde plaats voor koningin Victoria voor de zomer. We bezoeken er dan ook Osborne House, haar zomerverblijf, en we maken een tochtje over het eiland.
Ook niet ver van Chichester is Winchester, een mooie historische universiteitsstad met een prachtige kathedraal en een paar bijzondere historische gebouwen, o.a. van de universiteit. In de buurt van Chichester ligt ook Portsmouth, de drukke haven van de Engelse marine. Het heeft nog een aardig historisch centrum, naast de indrukwekkende haven met historische schepen.
Aan het einde van de reis bezoeken we ook nog een Romeinse opgraving, Fishbourne Roman Palace waar we nog indrukwekkende mozaïeken treffen. Al met al dus een zeer afwisselende reis.
We logeren in Chichester in een centraal gelegen, onlangs gerenoveerd, comfortabel hotel in een ‘Georgian’ huis in het oude centrum, heel prettig voor in de winter, met een gezellige lounge.
Wat weer betreft, kan het van alles zijn, met temperaturen rond de tien graden. Opvallend genoeg is het een van de drogere maanden.

Covid restricties: Omdat de regels regelmatig veranderen nemen we voordat we een beslissing nemen over het doorgaan van de reis contact met U op over de dan geldende regels. U kunt tot dat moment nog kosteloos annuleren.

Gids en reisleider: drs. Paul Schiethart, directeur van het bureau. Hij heeft Klassieke Talen en Nieuwgrieks gestudeerd en verscheidene reizen naar Engeland gegidst.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

di 22/02/22:

Vlucht om 16.40 uur met de KLM van Schiphol naar Southampton, waar aankomst door het tijdsverschil om 16.50 uur. Vandaar in een uur naar Chichester, waar installatie in een comfortabel en centraal gelegen vier sterren hotel. ’s Avonds diner in het hotel.

wo 23/02/22:

‘s Ochtends stadswandeling door het vooral 18e eeuwse ‘Georgian’ centrum van Chichester. Verder bezoeken we de ingetogen kathedraal, grotendeels uit de 11e en 12e eeuw, met o.a. mooie basreliëfs uit de 12e eeuw, maar ook een prachtig glas-in-loodraam van Chagall. Verder bezoeken we de Pallant House Gallery, een koopmanshuis ui 1712 met kamers in Queen Annestijl, maar ook schilderijen van o.a. Rembrandt en Dürer. ’s Middags bezoek aan Petworth House (waarschijnlijk is er een aantal zalen open, nog niet helemaal zeker, anders zullen we een alternatief zoeken), in zijn huidige vorm uit de late 17e eeuw met o.a. een grote collectie schilderijen van Turner en Constable. ’s Avonds diner in de stad.

do 24/02/22:

Vandaag maken we een excursie naar the Isle of Wight. We gaan met de ferry over en maken met de bus een tour over het eiland. We bezoeken Osborne House. Het werd tussen 1845 en 1851 gebouwd als zomerverblijf voor Koningin Victoria en Prins Albert en doet enigszins aan Buckingham Palace denken. Ook bezoek we Carisbrooke Castle, een goed bewaarde kasteelruïne uit de 12e en 13e eeuw. O.a. koning Karel I zat hier gevangen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar de haven voor de ferry. Terug in Chichester diner in het hotel.

vr 25/02/22:

Vanuit Chichester een dagexcursie naar Winchester, ooit hoofdstad in de 9e eeuw van het rijk van Alfred the Great. Ook Willem de Veroveraar liet zich hier kronen. We maken een wandeling door deze mooie historische stad en bezoeken de prachtige kathedraal (begonnen in 1079 door Willem de Veroveraar en tot in de 16e eeuw was men eraan bezig), met mooie kapellen, koorstoelen (1308) en een mooi westraam, gemaakt van de scherven van de ramen die in de Civil War in de 17e eeuw vernield werden. Ook bezoeken we het Winchester College, het universiteitsgebouw uit 1382, de Castle Great Hall, een Middeleeuwse zaal uit 1220 en St Cross Hospital, de oudste liefdadigheidsinstelling van Engeland, uit 1126. (o.a. de broederzaal en de Lady Chapel). Terug in Chichester diner in het hotel.

za 26/02/22:

Vandaag gaan we naar Portsmouth, de belangrijkste badplaats van Groot-Brittannië en sinds de 17e eeuw de grootste marinebasis. We maken een wandeling langs de Historic Dockyards, waar o.a. de HMS Victory (Lord Nelson’s schip uit ca. 1800) en de Mary Rose uit de 16e eeuw liggen). We bezoeken er het interessante Museum van de Royal Navy. Ook maken we een wandeling door oud Portsmouth, met o.a. St Thomas Cathedral (1180-1703) , het kasteel en het geboortehuis van Charles Dickens. Terug in Chichester diner in een aardig restaurant in de stad.

zo 27/02/22:

Van Chichester gaan we eerst naar Fishbourne Roman Palace, een Romeins paleis uit 75 n.Chr. met mooie mozaïeken. Ook bekijken we het kasteel van Portchester, grotendeels uit de 12e eeuw en mooi gelegen aan het water. Na de lunch onderweg transfer naar de luchthaven van Southampton voor de terugvlucht om 17.20 uur naar Schiphol, waar aankomst om 19.35 uur.

Reisdocumenten:

Sinds 1 oktober 2021 kunt U alleen met een geldig paspoort naar het Verenigd Koninkrijk reizen.