Engeland: Hereford & Shrewsbury van 26/06 tot 02/07

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 26/06 tot 02/07

Reisduur

7 dagen

Prijzen

Prijs: € 2.195,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 01/03 - € 2.095,00

Opmerkingen

N.B. De reis gaat door, wat betekent dat nu de normale boekingsvoorwaarden gelden (zie tabje Garantie, ANVR, van deze website). Er kan nog geboekt worden.

Gids & Reisleider

Drs. Paul Schiethart

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt en alle diners in het hotel.

Exclusief

Onverhoopte extra kosten door de Brexit (zoals visumkosten, niet waarschijnlijk, maar toch)

Toeslagen

Éénpersoonskamertoeslag: € 295,-

Hereford & Shrewsbury

Reis 10

De afgelopen jaren hebben we al veel delen van Groot-Brittannië bezocht. In 2022 bezoeken we West–Engeland eind juni/begin juli. In het Westen bezoeken we de graafschappen Herefordshire en Shropshire. Ze vormen het glooiend groene grensgebied met Wales, een gebied met schilderachtige steden en stadjes als Hereford, Shrewsbury, Ludlow, Much Wenlock etc.
We komen een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden tegen: naast de stadjes met Middeleeuwse vakwerkhuizen, kathedralen als die van Worcester, Hereford en Shrewsbury, de mooiste ‘Norman’ kerk van Groot-Brittannië in Kilpeck, kasteelruïnes in Goodrich en Ludlow, de Mappa Mundi (een 13e eeuwse kaart) in de bibliotheek van Hereford, de groene vallei van de rivier de Wye en verscheidene landhuizen waar Engeland zo rijk aan is. Daarnaast treffen we er ook monumenten uit het begin van de industriële revolutie, zoals in Ironbridge. Kortom, een zeer veelzijdige reis met onbekendere bezienswaardigheden.
We logeren drie nachten in een modern hotel aan de rand van het centrum van Hereford, de hoofdstad van Herefordshire, en drie nachten in een goed onderhouden, ouderwets hotel in het centrum van Shrewsbury, de hoofdstad van Shropshire. Het aantal kamers is beperkt (de maximale groepsgrootte is 15). Wat weer betreft, kan het van alles zijn, hoewel het in principe aangenaam en zonnig weer dient te zijn. In ieder geval behoren de temperaturen in deze tijd aangenaam te zijn.

Gids en reisleider: drs. Paul Schiethart, directeur van het bureau. Hij heeft Klassieke Talen en Nieuwgrieks gestudeerd en vele reizen naar Groot-Brittannië gegidst.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

zo 26/06/22:

Vlucht om 12.15 uur met de KLM naar Birmingham waar we door het tijdsverschil om 12.30 uur aankomen. We rijden in een klein uur naar Worcester waar we de prachtige kathedraal bekijken. Met de bouw werd in het midden van de 12e eeuw begonnen. Door de vele jaren die de bouw duurde, is het een mengeling van ‘Norman’ en vroeg-Gotische stijlen. Bij het hoogaltaar treffen we het graf van Jan zonder Land, de koning die gedwongen werd de Magna Carta te onderteken. Bij de kathedraal is ook een mooie kloostergang. Indien de tijd het toelaat maken we nog een wandeling door het historische centrum. Daarna rijden we wederom in een klein uur naar Hereford, waar diner en overnachting in een prettig modern hotel aan de rand van het centrum.

ma 27/06/22:

Te Hereford: wandeling door het historische centrum met veel ‘Georgian’ huizen, met bezoek aan de kathedraal en de ‘Geketende Bilbiotheek’ met de Mappa Mundi (een 13e eeuwse wereldkaart met Jeruzalem als middelpunt) en het Hereford Museum (lokale vondsten en Victoriaanse schilderkunst). ’s Middag excursie met de bus in de buurt naar Kilpeck, waar de mooiste en best bewaarde ‘Norman’ kerk van Groot-Brittannië staat, St Mary and St David, met fraai Middeleeuws beeldhouwwerk. Terug in Hereford diner in het hotel.

di 28/06/22:

Van Hereford uit dagexcursie naar de prachtige, groene vallei van de rivier de Wye, met bezoek aan Ross-on-Wye (mooie markthal uit 1620 en de 13e eeuwse St Mary Church) en Goodrich Castle een kasteelruïne uit 1300 met mooi uitzicht over de rivier de Wye. Terug in Hereford diner in het hotel.

wo 29/06/22:

We verlaten Hereford richting Shrewsbury. Onderweg bezoeken we Berrington Hall, een classicistisch landhuis uit 1778, met tuinen met ‘slangenmuren’, het laatste ontwerp van Capability Brown. Daarna gaan we naar het schilderachtige plaatsje Ludlow, dat gedomineerd wordt door zijn kasteel uit 1100 en de St Lawrence Church uit 1199 (o.a. prachtige koorbanken uit 1447). We maken er een wandeling door de straatjes met vakwerkhuizen. Te Shrewsbury diner en overnachting in een sfeervol oud, maar goed onderhouden hotel in het centrum.

do 30/06/22:

Te Shrewsbury (geboorteplaats van Charles Darwin), met een nog grotendeels Middeleeuws stratenplan geflankeerd door 660 als monument geregistreerde huizen: wandeling door het centrum met pittoreske straatjes met wederom vakwerkhuizen, We bezoeken o.a. het lokale museum (Romeinse vondsten en een afdeling over Darwin), St Mary (15e eeuws plafond en prachtige deels 14e eeuwse ramen). ‘s Middags maken we een wandeling van ca. 20 minuten naar Shrewsbury Abbey uit 1083.

vr 01/06/22:

Vanuit Shrewsbury excursie naar Much Wenlock en Ironbridge, ten Zuidoosten van de stad. Much Wenlock is een klein stadje vol bloemen en vakwerkhuizen, een mooi centraal plein, een 16e eeuwse Guildhall en een kleine Priorij uit 1220. Ironbridge, vernoemd naar de eerste gegoten ijzeren brug ter wereld (1776-1781) over de rivier de Severn, vormt onderdeel van een aantal monumenten uit het begin van de industriële revolutie (1775-1850), o.a. het Iron Museum, de Darby Furnace (eerste hoogoven) en Coalport China Museum (1799, fabricage van porselein). Te Shrewsbury afscheidsdiner in het hotel.

za 02/07/22:

Van Shrewsbury terug richting Birmingham, met onderweg bezoek aan Weston Park, een huis uit 1671, sterk beïnvloed door Palladio. Het huis herbergt een grote collectie mooi meubilair en schilderijen van o.a. Lely en Constable. De landschapstuinen met herten en bijzondere schapen zijn wederom van Capability Brown. In de loop van de middag transfer naar de luchthaven van Birmingham voor de KLM-vlucht om 17.40 uur terug naar Amsterdam, waar aankomst om 19.55 uur.

Paspoort

Men heeft vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen (een Europese Identiteitskaart volstaat dus niet).