Griekenland: Berglandreis Peloponnesos van 07/05 tot 14/05

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 07/05 tot 14/05

Reisduur

8 dagen

Prijzen

Prijs: € 2.195,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 31/03 - € 1.995,00

Opmerkingen

N.B. De reis gaat door. Er kan nog geboekt worden.

Gids & Reisleider

Drs. Paul Schiethart

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, alle diners in een restaurant in de buurt van het hotel.

Toeslagen

Éénpersoonskamertoeslag: € 195,-

Berglandreis Peloponnesos

Reis 17

Voor mei hebben we nog een mooie bergreis naar wat onbekendere gebieden van de Peloponnesos, naar de provincies Korinthië en Arkadië, met indrukwekkende landschappen. Het is een reis met een paar gemakkelijke wandelingen en veel gelegenheid om van het mooie bergland te genieten.
Arkadië, in het hart van de Peloponnesos, was in de Oudheid het land van herders en herderinnetjes. Hun lieve schaapjes, die we hier nog in grote kudden tegenkomen, hebben sinds de Oudheid het lieflijke landschap veranderd in een ruig berglandschap met een zeer aparte charme.
In het dorp (voor de inwoners zelf een stad!) Dimitsana, schitterend gelegen middenin de bergen van Arkadië, hebben wij, na een aantal jaren afwezigheid, wederom onderdak gevonden in een klein, vriendelijk hotelletje. De omgeving nodigt uit tot mooie wandelingen en prachtige tochten. Het plaatsje is gebouwd op de resten van het oude Theutis en was een cultureel centrum in de 18e eeuw. De lokale school heeft beroemde leerlingen gekend, o.a. Grigorios V, de patriarch die door de Turken aan het begin van de Vrijheidsoorlog werd opgehangen.
Wij hebben het bezoek aan Dimitsana gecombineerd met een verblijf in een bergdorp in Korinthië, in het onbekende bergland van het Noordoosten van de Peloponnesos. Van daaruit brengen we bezoeken aan bijzondere bezienswaardigheden, zoals het wat onheilspellende Stymfalische Meer, waar Herakles de Stymfalische vogels, met hun koperen snavels en klauwen en bronzen veren, versloeg.
Al met al een bijzondere reis met mooie bergdorpen en imposante landschappen. De twee kleine, maar comfortabele hotels waar we zullen logeren, sluiten aan bij het rurale karakter van deze reis, net als de gezellige en zeker niet slechte restaurantjes waar we zullen eten.
Begin mei is een mooie tijd voor deze wat hoger gelegen gebieden van de Peloponnesos, met nog veel veldbloemen.

Gids en reisleider: Paul Schiethart. Hij heeft Klassieke Talen en Nieuwgrieks gestudeerd, met Turks als bijvak en hij heeft vele reizen naar Griekenland gegidst, waaronder naar dit gebied.Programma van dag tot dag

di 07/05/24:

Vertrek om 09.50 uur per lijnvlucht van Swiss (de nationale Zwitserse maatschappij, die gelieerd is aan Lufthansa) via Zürich naar Kalamata in het Zuiden van de Peloponnesos, waar aankomst om 15.25 uur. Vandaar per touringcar in twee uur naar ons bergdorp in de provincie Korinthië, in het Noordoosten van de Peloponnesos. Overnachting in een gezellig, comfortabel klein hotel en diner in het dorp.

wo 08/05/24:

Vanuit ons bergdorp maken we een dagtocht in de omgeving door prachtig bergland naar een mooi klooster en een kleine opgraving. Ook is er gelegenheid een wandeling van ca. een uur te maken. Diner in het dorp en overnachting in ons berghotel.

do 09/05/24:

Vanuit ons bergdorp maken we een dagtocht in de omgeving door wederom schitterend bergland naar o.a. het Stymfalische Meer, waar Herakles één van zijn werken verrichtte, met een mooi modern museum over het meer, en naar de ruïnes van een Middeleeuws Frankisch klooster. Diner in het dorp.

vr 10/05/24:

We verlaten ons bergdorp en gaan richting Arkadië. We bezoeken onderweg de kleine opgravingen van het antieke Maenalon en de meest bijzondere kerk van Griekenland, een folly, gewijd aan de Moeder Gods en Beethoven. In Tripolis, de hoofdstad van Arkadië bezoeken we het Archeologisch Museum en is er gelegenheid om te lunchen. Na de lunch rijden we naar onze volgende bestemming, het prachtige dorp (volgens de inwoners zelf een stad!) Dimitsana, waar we onze intrek nemen in een heerlijk klein hotel aan de rand van het dorp. Aan het einde van de middag maken we nog een kleine excursie naar het naburige Zatouna, waar de componist Mikis Theodorakis ten tijde van het kolonelsregime een jaar in ballingschap leefde. Diner in Dimitsana.

za 11/05/24:

's Morgens bezoek aan Dimitsana zelf, dat voor de Grieken een belangrijke rol in hun moderne geschiedenis heeft gespeeld: de kerk met het standbeeld van de Patriarch Grigorios V van Constantinopel, die door de Turken aan het begin van de Vrijheidsoorlog werd opgehangen, het kleine museum en een huis met Myceense fundamenten. 's Middags bezoek aan Stemnitsa, een naburig, zeer pittoresk dorp. Diner in Dimitsana.

zo 12/05/24:

Vanuit Dimitsana naar het Zuiden door de bergen naar Andritsena, met de beroemde Apollo-tempel van Bassae, in een tent middenin de wilde bergen van de centrale Peloponnesos gelegen. Gelegenheid om te lunchen in Andritsena. Op de terugweg stoppen we bij het plaatsje Karytena, ooit een baronie, waar we de Middeleeuwse burcht kunnen beklimmen. Diner in Dimitsana.

ma 13/05/24:

's Ochtends maken we een prachtige wandeling van een kleine drie uur langs een gemakkelijke landweg naar een klooster in het prachtige dal van de Lousios-rivier. Vandaar haalt de bus ons weer op (als men niet wil wandelen, kan men met de bus mee). 's Middags maken we een tochtje naar een ander klooster, indrukwekkend tegen de rotswand ‘geplakt’ aan de andere kant van de Lousios-rivier. Te Dimitsana afscheidsdiner.

di 14/05/24:

De ochtend is nog vrij te Dimitsana. Rond 12.30 uur vertrek naar de luchthaven van Kalamata voor de terugvlucht, wederom met Swiss, om 16.15 uur, wederom via Zürich naar Schiphol, waar we om 22.15 uur aankomen.