Groot-Brittanië: Zuid-Wales van 29/08 tot 04/09

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 29/08 tot 04/09

Reisduur

7 dagen

Prijzen

Prijs: € 2.095,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 30/04 - € 1.995,00

Opmerkingen

N.B. De reis gaat door, wat betekent dat nu de normale boekingsvoorwaarden gelden (zie tabje Garantie, ANVR, van deze website). Er kan nog geboekt worden.

Gids & Reisleider

Drs. Paul Schiethart

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt en alle diners hetzij in het hotel, hetzij in een restaurant in de stad.

Exclusief

Onverhoopte extra kosten door de Brexit (zoals visumkosten, niet waarschijnlijk, maar toch)

Toeslagen

Éénpersoonskamertoeslag: €245,-

Zuid-Wales

Reis 12

Wie aan Wales (Cymru in het Welsh) denkt, ziet groene valleien met pittoreske stadjes voor zich. Dat beeld komt geheel overeen met de werkelijkheid. Maar daarnaast is er nog veel meer: Romeinse opgravingen, Middeleeuwse kastelen en kathedralen en bijvoorbeeld ook ’s werelds grootste plantenkas. Aangezien Wales het enige gebied in de Britse eilanden is waar hun eigen taal nog door een groot deel van de bevolking gesproken wordt, is ook het Keltische element sterk aanwezig.
Hoewel Wales ongeveer de helft van Nederland is, kan men het gehele gebied moeilijk in één reis bezoeken. We gaan in 2022, net als in 2018, dan ook alleen naar het Zuiden en hopen daarna het Noorden weer te doen.
We beginnen onze reis in Cardiff (Caerdydd in het Welsh), de hoofdstad van Wales. Het is een bruisende stad waar veel te doen en te zien is (o.a. het National Museum of Wales met een grote collectie Impressionisten) en een goed uitgangspunt voor een excursie naar het prachtige berggebied van de Brecon Beacons. Van Cardiff reizen we langs de mooie Zuidkust van Zuid-Wales naar Saundersfoot aan de Westkust. Van hieruit maken we een excursie langs de prachtige Westkust van Wales, met als hoogtepunt de indrukwekkende kathedraal van Sint David, schitterend verscholen gelegen in een groene vallei. Ook bekijken we de prachtig gelegen dolmen van Pentre Ifan.
Al met al een verrassende en afwisselende reis waar we met veel onbekend moois kennis maken: onbekendere landhuizen, kastelen, kathedralen en musea, temidden van het mooie, glooiende Welshe landschap.
We logeren in Cardiff in een prettig, centraal gelegen viersterren hotel en in Saundersfoot in een aantrekkelijk, kleinschalig hotel. Het aantal kamers in dit laatste hotel is beperkt. Wat weer betreft, kan het in Wales van alles zijn, hoewel het in principe aangenaam en zonnig weer dient te zijn. In ieder geval zijn de temperaturen in deze tijd aangenaam.

Gids en reisleider: drs. Paul Schiethart, directeur van het bureau. Hij heeft Klassieke Talen en Nieuwgrieks gestudeerd en verscheidene reizen naar Groot-Brittannië gegidst, waaronder ook naar Wales. In de coronatijd heeft hij een online cursus Welsh gedaan(wat met deze moeilijke taal geen garantie voor spreekvaardigheid is)

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

ma 29/08/22:

Vlucht om 16.25 uur met de KLM naar Cardiff Airport (waar men door het tijdsverschil om 16.45 uur aankomt) en vandaar in een een half uur naar Cardiff, waar installatie in een comfortabel centraal gelegen vier sterren hotel. ’s Avonds diner in het hotel.

di 30/08/22:

Te Cardiff (Caerdydd in het Welsh). Het is een gezellige stad met een mooi kasteel, deels uit de 12e, deels uit de 19e eeuw (met exotische stijlkamers). Ook bezoeken we het National Museum of Wales, met archeologische vondsten maar ook een heel grote collectie Franse impressionisten als Monet, Manet, Renoir etc. en schilders als Ernst, Magritte en Kokoschka. ’s Middags gaan we naar Llandaff Cathedral. De kathedraal van Cardiff dateert oorspronkelijk uit de 12e en 13e eeuw, werd in de 19e eeuw grondig gerestaureerd en kreeg in 1940 een voltreffer die een groot deel van de kerk verwoestte. De kerk is nu een combinatie van oud en modern. Ook maken we een wandeling langs Cardiff Bay, de aantrekkelijke, geheel opgeknapte havens. Diner in de stad.

wo 31/08/22:

We maken een landschappelijk zeer fraaie tocht door de Brecon Beacons ten Noorden van Cardiff. We stoppen allereerst in Brecon zelf, met kasteelruïnes en de kleine kathedraal, daarna in Tretower (bezoek aan het 15e eeuwse paleis met daarnaast de ruïnes van het kasteel), Crickhowell (pittoresk dorp), Llanthony Priory (romantische ruïnes van deze 12e eeuwse priorij) en Hay Bluff (uitkijkpunt over de Black Mountains, waarvoor we wel wat moeten klimmen). Terug in Cardiff diner in de stad.

do 01/09/22:

Van Cardiff naar Saundersfoot. Onderweg bezoek aan Tintern Abbey (bezoek aan de ruïnes van de 12e eeuwse abdij in een zeer idyllisch landschap), het Eagle's Nest View Point (uitzicht over de rivier de Wye, hier moeten we wat klimmen) en Chepstow (bezoek aan het imposante fort en het bijbehorende museum). In Saundersfoot diner en overnachting in een prettig kleinschalig hotel.

vr 02/09/22:

Vanuit Saundersfoot gaan we eerst naar St. David's, een hoogtepunt in de reis. De kathedraal van St. David, de grootste van Wales, ligt schitterend in een afgelegen vallei. In zijn huidige vorm dateert hij uit ca. 1200. De kerk heeft een prachtig houten dak, waar we ook de draak van Wales in terugvinden. Ernaast ligt het mooie 14e eeuwse bisschoppelijke paleis. Hierna rijden we door naar Pentre Ifan, waar we een cromlech bezoeken, een Stonehenge-achtig (de stenen van Stonehenge komen ook uit deze streek) monument, vermoedelijk uit het 2e millennium v.Chr. Via Cardigan (wandeling door dit Victoriaanse stadje) terug naar Saundersfoot, waar diner in het hotel.

za 03/09/22:

Vanuit Saundersfoot bezoek aan de omgeving. In Pembroke bekijken we het imposante 11e eeuwse kasteel. Daarna gaan we verder naar Tenby, een bijzonder pittoresk plaatsje met een mooie oude haven. Tot slot brengen we een bezoek aan Carew Castle and Mills, een 13e/16e eeuws kasteel met een bijzondere getijdenmolen en een indrukwekkend Keltisch kruis. Afscheidsdiner in het stadje.

zo 04/09/22:

Van Saundersfoot terug richting Cardiff, met onderweg bezoek aan Carmarthen (de schitterende National Botanic Garden of Wales met de Great Glasshouse, de grooste plantenkas ter wereld) en St Fagan's (bezoek aan het gelijknamige openluchtmuseum, met gebouwen die hier vanuit heel Wales naartoe gebracht zijn). In de loop van de middag transfer naar de luchthaven van Bristol voor de KLM-vlucht om 17.15 uur terug naar Amsterdam, waar aankomst om 19.35 uur.

Paspoort

Men heeft vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen (een Europese Identiteitskaart volstaat dus niet).