Duitsland: Berlijn, Tentoonstellingsreis van 24/03 tot 28/03

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 24/03 tot 28/03

Reisduur

5 dagen

Prijzen

Prijs: € 1.325,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 31/12 - € 1.175,00

Opmerkingen

Kleine wijzigingen in het programma voorbehouden. N.B. De reis gaat door en is inmiddels volgeboekt.

Gids & Reisleider

Drs. Ernest Kurpershoek

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt en alle diners in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Eénpersoonskamertoeslag: € 75,-
Annuleringsverzekering: tot 31/12/2018 € 85,- , daarna € 96,-

Berlijn, Tentoonstellingsreis

Reis 7

In de Gemäldegalerie in Berlijn wordt vanaf maart, in samenwerking met de National Gallery in Londen, een belangrijke tentoonstelling gehouden over twee grote Italiaanse renaissance schilders: Giovanni Bellini (ca. 1435-1516) en Andrea Mantegna (1431-1506). De tentoonstelling is een welkome aanleiding voor een vijfdaagse stedentrip naar een van de boeiendste wereldhoofdsteden, Berlijn. De stad kan bogen op een fantastisch cultureel aanbod, musea, winkelgalerijen. Berlijn was achtereenvolgens regeringszetel van Pruisen, het Duitse Keizerrijk, de Weimar Republiek, nazi-Duitsland, Oost-Duitsland en sinds 1990 van het herenigde Duitsland. De turbulente geschiedenis van de stad heeft geleid tot een groot aantal, onderling zeer verschillende centra die de verkenning van de stad zo boeiend maken. Behalve de tentoonstelling en de renaissance kunst is de focus van deze reis gericht op musea van 19de - en vooral 20ste eeuwse - kunst en op moderne architectuur. Ook bestaat er gelegenheid om zelf een middag in te delen.
We logeren in een centraal gelegen, prettig vier sterren hotel. De maaltijden worden in restaurants in de buurt genoten. Wat weer betreft, kan men van alles verwachten. De temperaturen liggen rond de 10 graden, met uitschieters naar boven op een zonnige middag. Kans op een regenbui is niet uit te sluiten, maar maart is niet speciaal een regenachtige maand.

Gids en reisleider: drs. Ernest Kurpershoek heeft kunst- en architectuurgeschiedenis in Amsterdam gestudeerd en zich gespecialiseerd in Spaanse en Italiaanse (muur)schilderkunst en geeft cursussen en lezingen over deze thema´s. Hij heeft veel gepubliceerd (vooral reisgidsen en boeken over kunst en cultuur) en kunstreizen begeleid. Daarnaast heeft hij ook voor langere tijd in Spanje en Italië vertoefd. Hij heeft op kundige en plezierige wijze vele reizen naar vooral Spanje en Italië voor ons gegidst.

De schilderijen op de foto's zijn voorbeelden van werken van Bellini en Mantegna, niet noodzakelijkerwijs op de tentoonstelling te zien.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

zo 24/03/19:

Per lijnvlucht van de KLM om 09.50 uur van Schiphol naar Berlijn Tegel. Vandaar in een half uur per privé touringcar naar ons prettige hotel in het historisch centrum van Berlijn. Ter oriëntatie maken we een uitgebreide bustocht door Berlijn en krijgen aldus een eerste indruk van de vele stadscentra die zo karakteristiek zijn voor Berlijn. Diner in de buurt.

ma 25/03/19:

Onder leiding van een verplichte gids van het museum brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Andrea Mantegna en Giovanni Bellini in de Gemäldegalerie. In hetzelfde museum bevinden zich nog meer Italiaanse meesters als ook een aantal fantastische Rembrandts. De Gemäldegalerie is gelegen aan de Potsdamer Platz, een plein dat na de Val van de Muur opnieuw is vormgegeven met het Kulturforum, het Holocaust monument en de gebouwen van de Nationalgalerie en de Berliner Philharmonie. Diner in de buurt.

di 26/03/19:

We gaan naar het Museuminsel. Hier brengen we een bezoek aan de Alte Nationalgalerie met schilderijen uit de Romantiek (schilderijen van Caspar David Friedrich, waaronder de Mönch am Meer, en van het Impressionisme en later (Manet, Monet, Renoir, Cézanne, Liebermann). Vervolgens bestaat er gelegenheid om zelf de middag in te vullen of om op het Museuminsel bijvoorbeeld het Pergamon-museum te bezoeken.

wo 27/03/19:

Sinds de Duitse eenwording is Berlijn verrijkt met tal van gebouwen ontworpen door vooraanstaande hedendaagse architecten. Vandaag maken we per bus een tocht langs de meest markante moderne gebouwen in Berlijn en Potsdam: regeringsgebouwen (de Reichstag, Bondskanselarij, ambassadegebouwen, station, theater, winkelcentra, woonhuizen.

do 28/03/19:

Een deel van de ochtend is nog vrij. Daarna hebben we nog tijd voor een uitgebreid bezoek aan Die Brücke museum, gewijd aan de expressionistische Duitse kunstbeweging uit het begin van de vorige eeuw. Het museum heeft met 400 schilderijen de grootste collectie van expressionistische kunstenaars. Vervolgens gaan we naar het vliegveld waar vertrek, wederom met de KLM, om 17.35 uur naar Schiphol, waar aankomst om 18.55 uur.