Italië: Wereldstad Milaan, standplaats Pavia van 16/02 tot 24/02

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 16/02 tot 24/02

Reisduur

9 dagen

Prijzen

Prijs: € 2.095,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 30/11 - € 1.995,00

Opmerkingen

N.B. De reis gaat door. Er kan nog geboekt worden, maar er zijn geen toegangskaarten meer voor het Laatste Avondmaal van Da Vince..

Gids & Reisleider

Drs. Ernest Kurpershoek

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, en alle diners hetzij in het hotel hetzij in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Eénpersoonskamertoeslag: € 220,-
Annuleringsverzekering: tot 30/11/2018 € 141,- , daarna € 148,-

Wereldstad Milaan, standplaats Pavia

Reis 4

Milaan is de economische motor van Italië, een wereldstad van mode en design, en tenslotte een belangrijke cultuurstad, met topmonumenten uit alle stijlperioden: de prachtige romaanse kerk van Sant’Ambrogio met kunstwerken uit nog vroegere perioden, de Dom die veruit de grootste van Italië is, de renaissancekerk S. Maria delle Grazie met het fresco van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, het operahuis van de Scala en de 19de-eeuwse winkelgalerij Vittorio Emanuele II, en tenslotte de ambitieuze nieuwbouw ten noorden van het historisch centrum. Daarnaast kent Milaan een gevarieerd aanbod van topmusea: de pinacoteca di Brera, een van de belangrijkste schilderijenmusea van Italië, het reusachtige Castello Sforzesco waar verscheidene musea zijn ondergebracht; de van oorsprong 17de-eeuwse pinacoteca en de biblioteca Ambrosiana; en tenslotte een aantal moderne kunstmusea.
Tijdens onze reis is de plezierige universiteitsstad Pavia onze standplaats, op zo’n 25 km afstand van Milaan. Het hotel ligt vlakbij het station van Pavia, dat een goede verbinding heeft met het hoofdstation van Milaan, Milano Centrale. We zullen dus de excursies naar Milaan per ‘Rapido’ doen. Met de bus doet men er langer over. Transfer van en naar de luchthaven zijn vanzelfsprekend per privé touringcar.
Wat weer betreft, kan men van alles verwachten. De temperaturen liggen rond de 10 graden, met uitschieters naar boven op een zonnige middag. Februari is de wintermaand met de minste regen.
Op deze reis zijn er ongeveer 20 plaatsen beschikbaar.

Gids en reisleider: drs. Ernest Kurpershoek heeft kunst- en architectuurgeschiedenis in Amsterdam gestudeerd en zich gespecialiseerd in Spaanse en Italiaanse (muur)schilderkunst en geeft cursussen en lezingen over deze thema´s. Hij heeft veel gepubliceerd (vooral reisgidsen en boeken over kunst en cultuur) en kunstreizen begeleid. Daarnaast heeft hij ook voor langere tijd in Spanje en Italië vertoefd. Hij heeft op kundige en plezierige wijze vele reizen naar vooral Spanje en Italië voor ons gegidst.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

za 16/02/19:

Per lijnvlucht van de KLM om 14.40 uur van Schiphol naar Milaan Malpensa. Vandaar in een uur per privé touringcar naar ons prettige hotel aan de rand van het historisch centrum van Pavia. Diner in het hotel.

zo 17/02/19:

Het Castello Sforzesco in Milaan bevat een archeologisch museum, een beelden- en schilderijenmuseum en een museum van muziekinstrumenten. In een aparte afdeling is de Rondanini Madonna te zien, het laatste beeldhouwwerk van Michelangelo. Ook bijzonder zijn de Trivulzio tapijten, een serie tapijten met uitbeeldingen van de Maanden van het jaar. In de middag bezoek aan de kloosterkerk S. Maria delle Grazie die onder speciale bescherming stond van de Sforza-hertog Ludovico il Moro en zijn vrouw Beatrice d’Este. Als hoogtepunt van de Renaissance, met het fresco van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci en een koepelontwerp van Bramante, is het hele kloostercomplex op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Te Pavia diner in de stad.

ma 18/02/19:

We brengen een bezoek aan de Duomo van Milaan, de grootste van Italië en bovendien verrijkt met duizenden beelden. Ook het dak is te bezichtigen waar de torentjes met hun beelden van dichtbij bekeken kunnen worden. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Museo del Duomo. In de middag bezichtiging van het museum van 20ste-eeuwse kunst, het Museo del Novecento dat een compleet overzicht geeft van 20ste-eeuwse Italiaanse kunststromingen, met name van het Futurisme en de Arte Povera. Terug in Pavia diner in het hotel.

di 19/02/19:

De Sant’Ambrogio is na de Duomo de belangrijkste kerk van Milaan. De gewelven zijn misschien het eerste voorbeeld van toepassing van kruisribgewelven in de architectuur. De kerk heeft een gouden en zilveren altaar uit de 9de eeuw en in een van de kapellen zijn nog vroegchristelijke mozaïeken te bewonderen. In de nabijheid van de kerk bevindt zich het archeologisch museum met niet alleen een Etruskische en Romeinse, maar ook een belangwekkende collectie van kunst uit de vroege middeleeuwen. De middag besteden we aan moderne kunst en architectuur. We bezoeken de Galleria del Arte Moderna in de Villa Reale, en maken een tocht langs de Pirelli toren, het symbool van de na-oorlogse economische boom, en de moderne architectuur van de laatste tien jaar zoals het Bosco Verticale (verticale bos, een wolkenkrabber overwoekerd met bomen, planten en struiken) en het Palazzo Lombardia, het gouvernementsgebouw van de regio Lombardije, ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect Pei. In Pavia diner in de stad.

wo 20/02/19:

De ochtend besteden we aan de Pinacoteca di Brera, een van de voornaamste schilderijenmusea van Italië met werken van Piero della Francesca, Mantegna, Botticelli, Bellini en Rafael. Op de terugweg naar Pavia bezoeken we een groot karthuizer klooster, de Certosa di Pavia, gesticht door de hertogen van Visconti. Diner in het hotel.

do 21/02/19:

We blijven de hele dag in Pavia waar we een ontspannen stadswandeling maken langs kerken, palazzi en middeleeuwse woontorens, en de voornaamste monumenten zullen bezichtigen. In Pavia diner in de stad.

vr 22/02/19:

De ochtend staat in het teken van de 19de eeuw: we bezoeken het Theatermuseum van de Scala en het Museo Poldi Pezzoli waar een belangrijke particuliere kunstcollectie is te bezichtigen in een 19de-eeuwse ambiance. Het beeld van het 19de-eeuwse Milaan wordt gecompleteerd door de winkelgalerij, de Galleria Vittorio Emanuele II. De middag is ter vrije besteding. Terug in Pavia diner in het hotel.

za 23/02/19:

De Pinacoteca Ambrosiana werd in 1618 gesticht door kardinaal Federico Borromeo en is het oudste openbare museum van de stad. Hier zijn schilderijen van Leonardo da Vinci en Caravaggio te zien, het unieke karton van Rafael voor zijn fresco van de School van Athene, maar ook curiositeiten zoals een haarlok van Lucrezia Borgia. In de middag bezoeken we de San Satiro met trompe l’oeil schildering van Bramante en twee vroegmiddeleeuwse kerken, de San Lorenzo (voorafgegaan door een rij Romeinse zuilen) en de S. Eustorgio. Te Pavia afscheidsdiner in de stad.

zo 24/02/19:

’s Ochtends brengen we per privé touringcar nog een bezoek aan Monza, waarbij de nadruk ligt op het Longobardische verleden van de stad. Aan het begin van de middag van Monza naar de luchthaven Malpensa van Milaan, waar vertrek om 17.00 uur met de KLM naar Schiphol, waar aankomst om 18.55 uur.