Spanje: Kerstreis Málaga, de bekendste onbekende stad van 20/12 tot 27/12

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 20/12 tot 27/12

Reisduur

8 dagen

Prijzen

Prijs: € 1.995,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 30/06 - € 1.895,00

Opmerkingen

N.B.I De reis gaat door. Er kan nog geboekt worden. N.B.II Er bestaat ook de mogelijkheid om vanaf Rotterdam of Eindhoven te vliegen. Mocht U belangstelling hiervoor hebben, dan kunt U dat op het aanmeldingsformulier in het vakje Opmerkingen aangeven. Wij nemen dan zodra we de vluchten boeken, contact met U op.

Gids & Reisleider

Drs. Ernest Kurpershoek

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, alle diners hetzij in het hotel hetzij in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Éénpersoonskamertoeslag: € 225,-
Annuleringsverzekering: tot 30/06/2018 € 134,-, daarna € 141,-

Kerstreis Málaga, de bekendste onbekende stad

Reis 24

N.B. Het programma is enigszins aangepast.

Málaga is de bekendste onbekende stad van Andalusië. Iedereen kent Malaga als vlieghaven en als toegangspoort tot de Costa del Sol. Maar weinigen weten dat Málaga een bruisende stad is, met een plezierig autovrij centrum vol terrasjes, winkels, restaurants en bezienswaardige gebouwen uit alle tijdperken. Langs de voormalige haven is kort geleden een elegante wandelpromenade aangelegd, parallel aan de Paseo del Parque, een magnifiek stukje oerwoud van reusachtige palmen, bananen en moerbeibomen.
De stad kan bogen op een imposant cultureel aanbod met tientallen musea waarvan diverse van internationale allure zoals het Picasso museum, het Centre Pompidou Málaga, en de Carmen Thyssen collectie. Ook fantastisch zijn de musea die in voormalige bedrijfsgebouwen zijn ondergebracht, zoals het Centro de Arte Contemporaneo in een voormalig distributiecentrum, en het Museo Ruso in een tabaksfabriek een eindje buiten de stad.
En tot slot: de stad staat bekend om het zelfs in de winter zeer zachte klimaat, en de inwoners van Málaga, de Malagueños, staan bekend als de vriendelijkste en meest gastvrije mensen van Andalusië.
We logeren in een comfortabel, modern vier sterren hotel aan de rand van het centrum (10 minuten lopen van bijv. het Picasso Museum). Al met al een reis met een zeer afwisselend programma in een warme sfeer.

Gids en reisleider: drs. Ernest Kurpershoek. Hij heeft kunst- en architectuurgeschiedenis in Amsterdam gestudeerd en zich gespecialiseerd in Spaanse en Italiaanse (muur)schilderkunst en geeft cursussen en lezingen over deze thema´s. Hij heeft veel gepubliceerd (vooral reisgidsen en boeken over kunst en cultuur). Hij heeft op kundige en plezierige wijze vele reizen voor ons gegidst.Programma van dag tot dag

do 20/12/18:

Vlucht vermoedelijk om 16.30 uur met Transavia (de KLM heeft geen directe vluchten naar Málaga meer) naar Málaga, waar aankomst om 19.30 uur. Transfer naar ons comfortabele hotel aan de rand van het historische centrum van Málaga, waar diner en overnachting.

vr 21/12/18:

We verkennen het historisch centrum, de casco antiguo, en bezichtigen de kathedraal die architectonisch uniek in zijn soort is. Het bisschoppelijk paleis bevat behalve traditionele devotionele kunst ook een verrassende afdeling moderne religieuze kunst. Zeer de moeite waard is het Museo de Málaga dat sinds 2015 in het voormalig douane kantoor is gevestigd. Een verdieping is gewijd aan de archeologie, een andere verdieping aan de geschiedenis van de stad die op een boeiende, veelzijdige manier wordt belicht. Diner in het hotel.

za 22/12/18:

Een aantal kilometers buiten de stad bevindt zich een uitgestrekte botanische tuin, de Jardín Botánico la Concepciòn, die ook internationaal in hoog aanzien staat. Vervolgens bezoeken we twee pueblos blancos, de prachtige witte dorpjes in het westelijk deel van de provincie Málaga. Het ene dorp is Ronda dat spectaculair is gelegen aan de rand van een diep ravijn en waar zich nog een uitstekend bewaard badhuis uit de Moorse tijd bevindt. Het andere dorp is Setenil de las Bodegas, een van de meest bijzondere dorpen in heel Spanje, met grotwoningen en zelfs geheel door rotsen overwelfde straten. ’s Avonds diner in de stad.

zo 23/12/18:

Een eind buiten het historisch centrum van Málaga staat een voormalige tabaksfabriek waarvan de reusachtige fabriekshallen kort geleden zijn omgetoverd tot een museumcomplex. In een van de hallen is het museo Ruso de Málaga gevestigd, een dependance van het Russisch Staatsmuseum in St. Petersburg met een roulerende collectie Russische kunst en een expositieruimte (tijdens ons bezoek is er een grote Malevich tentoonstelling). In een andere hal bevindt zich een erg origineel Museo Automovilistico y de la Moda, In de middag bezoeken we een ander museum van allure, het Museo Carmen Thyssen dat gespecialiseerd is in 19de-eeuwse Spaanse schilderkunst. Diner wederom in de stad.

ma 24/12/18:

We bezoeken twee topmusea: het Museo Picasso, gevestigd in een 16de-eeuws paleis en met ruim 200 werken van Picasso ; en het Centre Pompidou Málaga, een dependance van het Parijse Centre Pompidou, een van de gloednieuwe musea die Málaga als culturele stad op de kaart hebben gezet. Kerstdiner in het hotel. Gelegenheid om naar de nachtmis te gaan.

di 25/12/18:

We bezoeken de Moorse citadel, Alcazaba, dat met zijn tuinen en ruime vertrekken enigszins aan het Alhambra doet denken. In een aantal zalen wordt Moors aardewerk gepresenteerd. Aan de voet van de citadel bevindt zich een Romeins amfitheater. Vervolgens gaan we naar Antequera, ten noorden van Málaga, een Moors aandoende stad die eveneens gedomineerd wordt door een citadel uit de Moorse tijd. De natuur rondom Antequera is zeer interessant. In de Laguna de la Fuente zien we mogelijk flamingo’s, en in het Parque Natural El Torcal cirkelen gieren boven bizar gevormde kalkstenen rotsformaties. Diner in het hotel.

wo 26/12/18:

De Mercado Central is een gezellige, levendige markthal bestaande uit glas-en-ijzer constructie in Mudéjar stijl die goed aansluit bij de nog originele Moorse ingangsboog. Een andere markthal in de buurt is omgetoverd tot een zeer bezienswaardig Centro de Arte Contemporaneo. In de middag worden we rondgeleid in het Museo del Vidrio y Cristal, een glasmuseum dat in een groot 18de-eeuws huis is gevestigd met drie patios. Afscheidsdiner in de stad.

do 27/12/18:

's Ochtends transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht, wederom met Transavia, vermoedelijk om 10.40 uur en aankomst op Schiphol om 13.45 uur.