Italië: Extra reis Ravenna & Faenza van 17/11 tot 21/11

Klik op de foto voor een dia-show


Data

Van 17/11 tot 21/11

Reisduur

5 dagen

Prijzen

Prijs: € 1.325,00

Vroegboekkorting

Prijs tot: 20/09 - € 1.175,00

Opmerkingen

N.B. De reis gaat door; indien U nog wilt boeken, moeten we de kamer aanvragen (waarschijnlijk zijn ze er nog).

Gids & Reisleider

Drs. Ernest Kurpershoek

Inclusief

Alle vervoer en excursies (inclusief entreegelden) zoals in dit programma, alle fooien ten behoeve van de groep, alle hotelovernachtingen met ontbijt, en alle diners in een restaurant in de stad.

Toeslagen

Eénpersoonskamertoeslag: € 95,-

Extra reis Ravenna & Faenza

Reis 34

Ravenna bezit de grootste concentratie vroegchristelijke monumenten ter wereld; maar liefst acht daarvan staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. De maand november is een prachtige tijd om deze wonderen van vroegchristelijke architectuur en mozaïekkunst in alle rust te bekijken.
We maken vanuit Ravenna ook twee afwisselende excursies. De ene excursie voert naar de machtige benedictijner abdij van Pomposa, het pittoreske vissersplaatsje Comacchio.
De andere excursie gaat naar Faenza, waar we misschien wel het beste keramiekmuseum ter wereld bezoeken. Op het programma staat ook een 10de-eeuws kerk nabij het middeleeuws heuvelstadje Bertinoro. In Cesena bezoeken we een unieke bibliotheek, de Biblioteca Malatestiana: het is de oudste openbare bibliotheek van Europa, en tevens de meest gaaf bewaard gebleven bibliotheek uit de renaissancetijd. Aldus krijgen we in kort tijdsbestek een prachtig gevarieerd overzicht van de rijkdom aan kunst en natuur in Ravenna en omgeving.

We logeren in een prettig, zeer centraal gelegen vier sterren hotel. Alle maaltijden worden in restaurants in de buurt van het hotel genoten.
Qua weer kunt U van alles verwachten, maar een zeer groot deel van de bezienswaardigheden is binnenshuis, dus ook als het weer wat minder is, hebben we er niet zoveel last van. De reis kan met 8 deelnemers al doorgaan.

N.B. De reis kan ook gemakkelijk vanuit Brussel ondernomen worden.

Gids en reisleider: drs. Ernest Kurpershoek heeft kunst- en architectuurgeschiedenis in Amsterdam gestudeerd en zich gespecialiseerd in Spaanse en Italiaanse (muur)schilderkunst en geeft cursussen en lezingen over deze thema´s. Hij heeft veel gepubliceerd (vooral reisgidsen en boeken over kunst en cultuur) en kunstreizen begeleid. Daarnaast heeft hij ook voor langere tijd in Spanje en Italië vertoefd. Hij heeft op kundige en plezierige wijze vele reizen voor ons gegidst.

Deze reis is CO2-neutraal met een Southpole-certificaat (zie op de Homepage van deze website het tabje Milieu: CO2-neutraal Reizen).Programma van dag tot dag

zo 17/11/19:

Per KLM-lijnvlucht van Schiphol om 10.45 uur naar Bologna, waar aankomst om 12.30 uur. Vandaar rijden we in een uur naar een centraal gelegen, aangenaam hotel in Ravenna. 's Middags een eerste oriënterende wandeling. Diner in de stad.

ma 18/11/19:

We maken een tocht langs de vroegchristelijke kerken van Ravenna en bekijken de mozaïeken in het mausoleum van Galla Placidia, in de San Vitale (die uit dezelfde periode dateert als de Hagia Sofia), de twee baptisteria van Ravenna en het Nationale museum, waar kunstschatten zijn ondergebracht afkomstig uit de kerken die we vandaag en morgen bezichtigen. We gaan ook op zoek naar herinneringen aan Dante die in Ravenna in ballingschap gestorven is. Andere bezienswaardigheden zijn een Romeins huis met een tapijt van vloermozaïeken, het aartsbisschoppelijke paleis en een verrassend goede pinacotheek. Wat we vandaag niet kunnen doen komt op de ochtend van vertrek aan bod. Diner in de stad.

di 19/11/19:

Vandaag via Classe, waar misschien wel de mooiste vroeg-christelijke kerk staat, naar de abdij van Pomposa, die eens over zeer uitgestrekte landerijen beschikte. In de kerk zijn fresco’s bewaard gebleven. We lunchen in het kleurrijke vissersplaatsje Camocchio. Diner in het hotel.

wo 20/11/19:

Faenza, ca. 40 km van Ravenna, dankt haar roem aan de keramiek. Faïence is naar Faenza genoemd. Het keramiekmuseum, een van de beste ter wereld, geeft een volledig overzicht van de vroegste keramiek tot aan 20ste-eeuws aardewerk. Ook Nederlandse keramiek (Rozenburg, Colenbrander) is goed vertegenwoordigd, als ook van kunstenaars als Picasso, Matisse en Chagall. We rijden van Faenza naar Cesena, dat kan bogen op een unieke bibliotheek, de Biblioteca Malatestiana, gesticht in de 15de eeuw, de eerste openbare bibliotheek in Europa en bovendien in vrijwel ongeschonden staat bewaard gebleven. Afscheidsdiner in de stad.

do 21/11/19:

's Ochtends nog bezichtiging van een paar monumenten waar we op 18/11 niet aan toegekomen zijn. Rond 14.00 uur transfer naar de luchthaven van Bologna, waar om 17.10 uur vertrek naar Schiphol waar aankomst om 19.15 uur.